BOS- EN NATUURONTWIKKELING
hazen

Het paasweekend staat voor de deur en wat is er nu nog leuker dan genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft? Groenversneller Marco heeft een paar goede tips.

Lees verder
Pauwels

Het paasweekend staat voor de deur en wat is er nu nog leuker dan genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft? Een Orbis project bezoeken natuurlijk! Of je nu in het westen, midden of oosten van onze provincie woont, er zijn mooie plekjes waar Orbis een bijdrage aan levert.

Lees verder

Twee weken geleden wensten we iedereen fijne feestdagen en gaven we al wat hints over veranderingen die Orbis in 2023 te wachten staan. Nu is het tijd om iedereen een gelukkig, gezond en groen nieuwjaar te wensen en wat verder in te gaan op die veranderingen.

Lees verder
ijsvogel

Afgelopen weken hebben we belicht wat we zoal voor gemeenten doen en kunnen doen. In het artikel van deze keer doen we dit dunnetjes over. Ook andere organisaties kunnen hier wat aan hebben.

Lees verder
team

Deze week een keer niet een project wat we uitlichten, maar een artikel over een aantal organisatorische en strategische ontwikkelingen binnen Orbis.

Lees verder
OVERIGE NIEUWSBERICHTEN

In landschapspark Pauwels hebben de gemeenten Tilburg en Loon op Zand, waterschappen Brabantse Delta en De Dommel, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, ZLTO, Duinboeren, Efteling en de provincie Noord-Brabant de handen ineen geslagen. Onze collega Eefje startte in 2020 als gebiedscoördinator in het gebied en vertelt wat meer over één van de grootste projecten in het gebied: het Water- en Klimaatlandschap Pauwels.

Lees verder
Lage Raam

Waterschap Aa en Maas is trekker voor de herinrichting van de Lage Raam. De Lage Raam is een beek die over een traject van circa 11 kilometer ingericht wordt als moerasbeek. Orbis voert deze opdracht uit via Kristal Compagnie. Collega Steven schreef er het volgende artikel over.

Lees verder
Vleermuis

Het afgelopen jaar markeerde de succesvolle afronding van vier Natuur in de Wijk projecten. In 2019 werd Natuur in de Wijk gelanceerd in Heeze-Leende, Boxtel, Oirschot en Hilvarenbeek. Ondanks de uitdagingen die de coronacrisis met zich meebracht, werd het project een succes. In samenwerking met Natuurbalans-Limes Divergens en mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant

.

Lees verder
Groen schoolplein

Kinderen worden op een groen schoolplein al jong bewust gemaakt van de natuur en het klimaat. De biodiversiteit wordt versterkt doordat er meer planten en bloemen zijn en er is meer plek voor vogels en insecten, wat tegelijkertijd ontdekkend leren stimuleert. Orbis draagt graag bij aan groenblauwe schoolpleinen en ondersteunt dit jaar basisscholen in de provincie Utrecht om hiermee aan de slag te gaan.

Lees verder
succesvol vergroenen

Nederland groener maken. Een baan met deze duidelijke missie, dat werkt lekker. Geen oeverloos geklets over beleid, wel de mouwen opstropen en groene resultaten boeken. Wil jij je talent, energie en eigenzinnigheid hiervoor inzetten en aan de slag als onze nieuwe projectleider? Solliciteer dan nu!

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172
Sneidershoek

Samen met Verhoeven | De Ruijter werkt Orbis in opdracht van de gemeente Eersel aan een ontwikkelrichting voor het gebied Sneidershoek-Eerselseweg bij Knegsel. Op maandag 19 februari was er een druk bezochte bijeenkomst waarin we de inwoners en grondeigenaren uit het gebied informeerden over het proces. In vervolg hierop gaan we in de komende weken in gesprek met de inwoners en ondernemers. In mei komen we bij hen terug met de concept ontwikkelrichting.

Lees verder
NidW

Ieder voor- en najaar zijn we weer volop bezig met het uitleveren van alle materialen voor onze uitvoeringsprojecten. Na een voorbereiding van maanden waarin we zoeken naar geschikte locaties voor planten en nestkasten kunnen we de weg op. Dit doen we onder andere voor Natuur in de Wijk, PlantenNu in Het Groene Woud, Landschappelijke Kwaliteitsverbetering Loon op Zand, et cetera. Nog net voordat het voorjaar aanbreekt zetten we grote stappen om het stedelijk en landelijk gebied flink groener te kleuren.

Lees verder
Haansberg

De huidige woningcrisis vraagt om nieuwe woonvormen. Een van deze vormen is de inzet van verplaatsbare woningen om op korte termijn urgente problemen op te lossen. Gemeente Etten-Leur werkt samen met woningbouwvereniging Alwel aan de realisatie van 100 van dit soort woningen. Deze vormen de eerste (tijdelijke) woonwijk in de gebiedsontwikkeling Haansberg waar de komende jaren nog eens circa 1.400 woningen verrijzen.

Lees verder
Loon op Zand

Het landelijk gebied kent veel grote, urgente en complexe uitdagingen. Een goede kwaliteit van de bodem, water en lucht is essentieel voor natuur, landschap, landbouw en onze gezondheid; kortom voor een sterk landelijk gebied. Om hieraan gezamenlijk te werken heeft de provincie Noord-Brabant de Groenblauwe Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) opgetuigd in/rond zeventien natuurgebieden in de provincie (en een beetje erbuiten). Natuurlijk draagt Orbis een steentje bij aan verschillende van deze GGA's.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172
Peel

Veel mensen kennen ons van onze acties in stedelijk gebied, maar Orbis is natuurlijk op veel meer vlakken actief. Zo ook in (groen-blauwe) gebiedsontwikkeling. Wat dat is en hoe we dat doen legt onze collega Hester uit in dit artikel. Simpel gezegd is het ontwikkeling van gebieden waarbij natuur en water een gewaardeerde plek krijgen binnen dat gebied. Vooral op plekken waar de druk op de ruimte groot is, is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Lees verder
klimaatadaptatie'Het is een bekend gezegde, al heel lang kan het in maart alle kanten op. Deze week reed ik door mijn woonplaats en zag al veel narcissen de kop opsteken. Een dag later waren ze weg, bedekt onder een laagje sneeuw.' Lees hier hoe Marco de link legt met meerjarige uitvoeringsprogramma's voor klimaatadaptatieprojecten.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172
besjes

Belangrijke doelen van ons dit jaar zijn bomen planten met behulp van (co)financiering uit het bedrijfsleven en een start maken met Orbis Nederland. Deze twee doelen komen heel mooi samen in het project 'Groene erven in Utrecht!' In dit project gaan we samen met provincie Utrecht en Stichting Trees for All ruim 16.000 bomen planten op erven in de provincie Utrecht.

Lees verder
REKS

Het klimaat verandert. Het wordt warmer, droger, natter en extreem weer komt steeds vaker voor. Hierdoor krijgen we vaker te maken met wateroverlast en droge, hete zomers. Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst prettig kunnen blijven wonen en werken, is het nodig om onze omgeving aan te passen aan het veranderende klimaat. Regio Hart van Brabant wil hier volop mee aan de slag. Collega Annemiek vertelt. 

Lees verder
snippers

Onze Nadine heeft een pracht van een tuin. Ze zit het liefst rustig in het zonnetje, te kijken naar alle beestjes die daar kruipen en rondvliegen. In dit artikel haar uitleg over het belang van een goede bodem.

Lees verder
bos

Deze keer eens een ander nieuwsbericht dan jullie normaal van ons gewend zijn. Geen actueel project of hoe het binnen onze organisatie gaat, maar een bericht over een nieuwe subsidieregeling! Een regeling die het wel erg makkelijk maakt om bos te realiseren. Collega Steven legt uit.

Lees verder
huiszwaluw

Ons hele leven bestaat uit keuzes maken. Soms vrijwillig, soms gedwongen. Collega Jack kiest er voor om niet over een specifiek onderwerp/project te schrijven maar over zijn keuze om bij Orbis te werken en alle projecten waar hij aan (mee)werkt.

Lees verder

Wellicht nodigt de, toch enigszins ingewikkelde, titel van dit artikel niet uit om verder te lezen. Als je grondeigenaar bent in of nabij Natura 2000-gebieden en/of bezig bent met natuurontwikkeling in Brabant willen wij je toch vragen om verder te lezen. Provincie Noord-Brabant heeft namelijk een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen voor herstel en ontwikkeling van nieuwe natuur.

Lees verder
Biesbosch krekenBegin 2019 schreef Eefje op onze website over haar eerste opdracht voor Orbis. Ze ging voor enkele maanden bij de gemeente Drimmelen aan de slag als contactambtenaar voor het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch. Enkele maanden werden jaren, want ze is nog steeds in de Biesbosch aan het werk voor de gemeente Drimmelen. Er is veel gebeurd in deze periode. Ze neemt jullie mee..

Lees verder

Wij vinden niks leuker dan samen met inwoners van wijken, dorpen en steden te werken aan de vergroening van hun directe leefomgeving. Daarom starten we deze zomer in drie gemeenten in Brabant met een nieuw Natuur in de Wijk project en gaan we in vijftien gemeenten aan de slag met een tweede ronde van Natuur in het Dorp.

Lees verder

Vanmorgen hadden we een teamochtend. We maakten kennis met onze nieuwe collega Hester, keken samen de film 'Kiss the ground' en Koen presenteerde het Orbis-manifest (waarover later nog veel meer). Sandra schreef het volgende artikel over deze ochtend. 

Lees verder

'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. Deze tegeltjeswijsheid geldt zeker voor het bevorderen van de biodiversiteit. Binnen het project Natuur in de Wijk plaatsten we afgelopen periode bijenhotels bij enkele basisscholen en 'plantten zo een zaadje' bij de jongere generatie. 

Lees verder

Steeds meer gemeenten zien het nut van goed ecologisch bermbeheer in. Zo ook gemeente Heusden, zij beheren hun bermen in het buitengebied al enkele jaren ecologisch. Onze collega Steven helpt gemeente Heusden om het ecologisch bermbeheer verder te ontwikkelen.

Lees verder

In onze projecten werken we aan het vergroten van de biodiversiteit. Dit doen we bijvoorbeeld door met zoveel mogelijk dracht- en waardplanten te werken. 
Onze collega Meike schreef een artikel over waarom deze dracht- en waardplanten zo ontzettend belangrijk zijn.  

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Afgelopen jaren is Orbis gegroeid van een eenmanszaak tot een bedrijf met drie vestigingen en dertien collega's. Voor komende jaren hebben we ambitieuze groei- en ontwikkelplannen. Koen staat aan de basis van deze plannen en schreef er een artikel over. Hierin trekt hij een opvallende parallel met de opvoeding van zijn kinderen.

Lees verder

Deze maanden zijn we, binnen de projecten Natuur in de Wijk en Natuur in het Dorp, druk bezig met het uitleveren van nestkasten. Zo zijn er in oktober 208 nestkasten voor de huismus, 120 voor de gierzwaluw, 85 voor de vleermuis en 52 voor de bonte vliegenvanger uitgeleverd. Een groot deel van deze kasten is uitgeleverd door Sandra en Sjoerd. Sandra schreef een artikel over wat je zoal meemaakt bij het uitleveren van nestkasten.

Lees verder

In Lithoijen wordt de komende twee jaar gewerkt aan het verbeteren van het leefgebied van vogels, vleermuizen en wilde bijen. Zowel in de dorpskern als in het landelijk gebied daaromheen. Met het project 'Lithoijen in vogelvlucht' helpen we de natuur een handje.

Lees verder

Afgelopen weken hebben we niet stilgezeten op de transfermarkt. Een paar collega's vertrokken, we hebben twee nieuwe talenten aangetrokken en intern zijn een aantal collega's van positie gewisseld. Een samenvatting door onze aanvoerder Koen.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Orbis voert veel projecten uit waarbinnen gebouwbewonende soorten zoals de gierzwaluw weer broedgelegenheid aangeboden krijgen. In de regel gebeurt dit vooral door het plaatsen van nestkasten.
We zijn echter ook druk bezig om natuurinclusief bouwen beter op de agenda te krijgen bij de bouwketen. Onze collega Maarten schreef er het volgende artikel over. 

Lees verder

Drie jaar geleden stapte Fien bij ons binnen. Inmiddels is ze een onmisbare schakel in veel van onze projecten.  
We vroegen Fien om een artikeltje te schrijven over hoe ze de ontwikkelingen van en het werken bij Orbis ervaart. 

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

De meeste mensen kennen ons bureau vooral van de projecten die we uitvoeren binnen de werkvelden: Groene regelingen, Landschapsplannen en Natuur in stedelijk. Afgelopen jaren hebben we ons echter ook gericht op en gespecialiseerd in het werkveld: Groen-blauwe gebiedsontwikkeling. Onze Eefje is binnen dit werkveld actief. Ze is de op dit moment onder meer bezig met het schrijven van een gebiedsvisie voor De Biesbosch. Benieuwd? Lees dan verder.  

Lees verder

We plaatsen regelmatig artikelen over hoe ambitieus we zijn en hoe we continue bezig zijn om ons bedrijf uit te bouwen. Wat vaak onderbelicht blijft is dat we afgelopen jaren ook heel veel gedaan hebben aan het structureren en stabiliseren van ons bedrijf. Onze Annemiek heeft hier een heel belangrijke rol in en ze schreef er het volgende artikel over.

Lees verder

Orbis groeit, al een paar jaar op rij. Binnen onze werkvelden zijn we het beste en leukste bureau van Brabant. En dat willen we graag blijven. Niet alleen in Midden- en Oost-Brabant, want er liggen ook in West-Brabant nog volop mooie uitdagingen op het gebied van natuur, landschap en klimaatadaptatie. Daarom gaan we een derde vestiging openen in West-Brabant. Samen met jou.

Lees verder

Als volleerde klussers zijn onze collega's Sjoerd en Jack afgelopen weken bezig geweest met het maken van nestkasten. Niet directe een klus waarbij je aan Orbis denkt. Benieuwd naar het hoe en waarom? Onze Sjoerd schreef er het volgende artikel over.  

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Afgelopen decennia zijn er  duizenden fruitboomgaarden aangeplant in de provincie Noord-Brabant. Door slecht of geen onderhoud worden de (ecologische) potenties van veel boomgaarden niet optimaal benut.

Om de kwaliteit van het beheer en onderhoud van deze boomgaarden veilig te stellen gaat Orbis samen met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van Brabant Brabants Landschap hoogstamfruitbrigades oprichten.

Lees verder

In de winteruitgave van het kwartaalblad van Brabants Landschap, is het project ErvenPlus in de schijnwerpers gezet.
Samen met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer werken we sinds 2016 aan nu twee ronden van het project. In het artikel van het winternummer 2019 werd aandacht besteed aan de manier van werken van de erfscanners, de mensen in het veld die deelnemers bezoeken, maar ook aan het werk achter de schermen.

Lees verder

Het wordt warmer, het wordt droger en het wordt natter: het klimaat verandert. Ook ondernemers in de leisuresector krijgen hiermee te maken. Daarom organiseert Orbis in opdracht van House of Leisure in de komende periode verschillende masterclasses. In de masterclass Groen op je bedrijf leren leisureondernemers hoe ze problemen met extreem weer in de toekomst kunnen voorkomen en welke kansen erdoor ontstaan voor het leisurebedrijf

Lees verder

De gemeente Oisterwijk gaat samen met de inwoners, ondernemers en lokale organisaties een impuls geven aan het landschap en de biodiversiteit in de dorpskern van Moergestel en het omliggende landelijke gebied. Orbis heeft opdracht gekregen om de gemeente te helpen om ideeën hiervoor op te halen en om te zetten in concrete projecten. Deze opdracht wordt door onze collega Eefje uitgevoerd.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Uit een inventarisatie uit 2017 bleek dat de totale restopgave voor ecologische verbindingszones in Het Groene Woud circa 150 kilometer is. Door gebrek aan capaciteit en/of financiering bij gemeenten en waterschappen wordt realisatie van diverse restopgaves niet actief opgepakt. Daarom hebben Het Groene Woud, MLG en Orbis het initiatief opgepakt om gemeenten en waterschappen te ondersteunen en een programmatische aanpak op te zetten voor realisatie van de restopgaves.

Lees verder

In opdracht van de gemeente Bernheze en waterschap Aa en Maas heeft onze collega Eefje een onderzoek uitgevoerd naar de kansen en knelpunten voor de ontwikkeling van een wandelpad en realisatie van diverse natuuropgaven in het Aa-dal bij Heeswijk-Dinther. 

Eefje ging in gesprek met gemeente Bernheze en waterschap Aa en Maas over het project en de samenwerking met Orbis. 

Lees verder

Op woensdag 11 september was onze collega Koen bij de studieochtend Ondernemend Natuurnetwerk Brabant aanwezig. Deze studieochtend werd georganiseerd door het Groen Ontwikkelfonds Brabant, provincie Noord-Brabant en de ZLTO.Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Samen met Brabants Landschap gaat Orbis komende jaren aan de slag met het uitvoeren van een nieuwe ronde van ErvenPlus. Doelstelling is om 500 landschappelijke waardevolle erven te creëren met de steenuil, boerenzwaluw huismus als iconen voor een hoge biodiversiteit. 

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Sinds vorig jaar augustus zijn we druk bezig met project Natuur in de Wijk. Natuur in de Wijk is een project waarmee de biodiversiteit in de woonwijken verbeterd wordt. Zo worden er nestkastjes, beplanting en bloemenzaad uitgedeeld aan bewoners van diverse wijken in deelnemende gemeenten. De animo voor deelname aan het project is erg groot en deze week haalde het project zelfs de krant.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Regelmatig krijgen wij de vraag van studenten of ze een dag mee kunnen lopen met ons. Wij maken graag kennis met onze collega's van de toekomst en staan dus altijd open voor deze verzoeken. Een aantal van onze 'meelopers' hebben hun ervaringen op papier gezet.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Jan en Bart van den Broek van biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek zetten een educatief programma op onder de naam Klimaatalarm! Onderdeel van dit programma is een blotevoetenpad achter de biologische boerderij. Orbis ondersteunt Jan en Bart bij de ontwikkeling van het programma en de inrichting van het blotevoetenpad.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Op vrijdag 12 april is onze collega Sjoerd bij het Symposium Rijke heggenlandschappen geweest. Dit symposium had het onderwerp: Toekomstig herstel van het heggenlandschap. Een onderwerp wat naadloos aansluit bij waar we ons dagelijks mee bezig houden, namelijk de ontwikkeling en het herstel van het Brabantse (cultuur) landschap.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) heeft eind 2018 zeven clusters grond te koop aangeboden. Een van de clusters, bestaand uit twee percelen, ligt in het buurtschap Molenakkers. Stichting Behoud Leefbaarheid Molenakkers wilde dit cluster graag aankopen en beide percelen omvormen naar natuur. Samen met deze stichting en de gemeente Oisterwijk heeft Orbis een inrichtingsplan natuur uitgewerkt voor dit cluster.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Voedselbossen, agroforestry, ondernemen met natuur, natuurinclusieve landbouw allemaal termen die wij bij Orbis steeds meer voorbij zien komen. Dat niet alleen wij ons hiermee bezig houden bleek wel uit het grote aantal bezoekers bij het symposium Landbouw en Natuur.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Vorige week bezocht onze collega Jack het symposium �Biodiversiteit en Leefgebieden�. Onze collega Koen was aanwezig bij het �Ondernemersevenement Een gezond Leisureklimaat�.

Lees verder

In 2018 is de subsidieregeling 'schoolpleinen van de toekomst' opengesteld. Doel van de subsidieregeling is om scholen aan te sporen aan de slag te gaan met het vergroenen van hun plein. 
Diverse gemeenten hebben de hulp van Orbis ingeschakeld om te helpen bij het maken van een plan en subsidieaanvraag voor het vergroenen van de schoolpleinen in hun gemeente. 

Lees verder

Dagelijks krijgen wij vragen over (subsidie)mogelijkheden voor natuur- en landschapsontwikkeling. In Brabant zijn hiervoor diverse regelingen en projecten. 
Onze collega Sjoerd heeft ze voor u op een rij gezet. 

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Bij Orbis zijn we gek van alles wat met natuur, landschap en klimaat te maken heeft. De afgelopen jaren zijn we snel gegroeid en dat doen we nog steeds. Het is onze droom om Orbis komende jaren verder uit te bouwen tot het grootste en beste bureau van Brabant binnen ons werkveld. Om die ambitie te realiseren, zoeken we een senior projectleider.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172

Groene steden en dorpen zijn essentieel voor een duurzame samenleving en het beheersen van de gevolgen van klimaatverandering. Burgers, bedrijven en scholen die hun tuin en directe omgeving vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Lees verder

De afgelopen maanden hebben we samen met gemeenten en waterschappen in de Regio Hart van Brabant hard gewerkt aan het uitwerken van een Natuurbod. Het Natuurbod is uitgewerkt in een bidboek wat vandaag door Mario Jacobs is aangeboden aan Johan van den Hout van de provincie Noord-Brabant en aan Mary Fiers van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Lees verder

Begin dit jaar is Subsidieregeling Natuur van de Provincie Noord-Brabant weer opengesteld. Met Subsidieregeling Natuur kunnen perceeleigenaren in het buitengebied gesubsidieerd landschapselementen, zoals (fruit)bomen, struweelbeplanting, amfibieënpoelen en hagen aanleggen.

Lees verder

Notice: Undefined index: project in /var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php on line 172