Hallo, ik ben Jeffrey Raijmakers en ga Orbis als ecoloog versterken.

Ik heb een achtergrond in (planten)ecologie te Wageningen Universiteit. Na een master wetenschapscommunicatie en -educatie bij Universiteit Utrecht ben ik aan de slag gegaan als educatief medewerker bij het leukste natuurmuseum van Nederland: Natuurmuseum Brabant. Van daaruit heb ik de overstap gemaakt naar IVN Brabant om in de rol van projectleider mensen te betrekken bij natuur. Hier heb ik aan mooie projecten mogen werken, waaronder Gezonde Schoolpleinen, Nationale Parken en Tiny Forest. Dit heb ik vele jaren met plezier gedaan, totdat het gevoel weer meer met ecologie te willen doen sterker werd. Afgelopen jaren ben ik dan ook werkzaam geweest als ecoloog bij idverde Advies, een landelijk adviesbureau op het gebied van inrichting, beheer en ecologie. Mijn kennis van ecologie en projectleiding heb ik kunnen inzetten en vergroten binnen projecten op het gebied van de Wet natuurbescherming, natuurbeheer en als adviseur ecologie bij gemeenten.

Orbis kende ik al als enthousiast bureau dat zich met verve inzet voor (verdere) vergroening van de leefomgeving. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Als ecoloog wil ik een toegevoegde waarde brengen bij de projecten binnen alle werkvelden en ecologie binnen Orbis verder uitbouwen.

In mijn vrije tijd houd ik mij inhoudelijk ook bezig met ecologie, onder andere als actief lid bij de lokale natuurvereniging. In het verleden onder andere met de oprichting en activiteiten van de plantenwerkgroep, het organiseren van 'inventarisatiedagen', het opzetten en doen van vegetatieonderzoek en het inventariseren van muurflora. Op dit moment staan dergelijke zaken op een lager pitje; samen met Madelene heb ik een leuke dochter van 1,5 jaar. Op dit moment beperkt mijn inzet zich tot deelname aan planteams van de gemeente Tilburg die mee nadenken over de (groene) inrichting van de binnenstad.

Ik woon in Tilburg, maar ben geboren en getogen in Uden. Ter ontspanning ga ik graag hardlopen of wielrennen, luister naar muziek of bezoek concerten en ga ik op soortenjacht in natuurgebieden in binnen- en buitenland. Ook leer ik graag nieuwe smaken, kooktechnieken en bereidingen kennen, vooral op het gebied van gebak. ;)