10 MAART, 2020

Mag ik me even voorstellen (deel 10: Iris)

Als nieuw lid van de Orbis-familie stel ik me graag even voor. Ik ben Iris Bottema. Al een aantal jaren zet ik me met liefde in voor natuur en landschap. Eerder deed ik dat in Utrecht en Gelderland. Daar werkte ik als project- en communicatiemedewerker voor de Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en Geldersch Landschap en Kasteelen. Maar nog nooit werkte ik in mijn eigen mooie Brabant. Ik ben daarom heel blij dat ik sinds 1 maart deel uit maak van het nieuwe team van Orbis Oost-Brabant.

Natuur en landschap ligt me na aan het hart?
Regelmatig trek ik er op uit in de buurt. Te voet, of met de fiets. Vooral in de Maashorst kun je mij en mijn gezin vaak vinden.  Elke keer als ik een verrassend plekje in de natuur ontdek word ik me weer bewust van de schoonheid en diversiteit van het Brabantse landschap. Ik wil me daarom graag inzetten voor de ontwikkeling en behouden van dat soort landschappelijke pareltjes dicht bij huis.

Vanzelfsprekend of uniek
Veel mensen vinden de paarse heidevelden, knoestige knotwilgen en het open rivierenlandschap in Brabant vanzelfsprekend. We kennen immers niet anders. Maar als reisleider leerde ik ons landschap door een andere bril zien. Met groepen internationale toeristen fietste ik na mijn studie door Nederland. Ik heb menig Amerikaan, Italiaan of Duitser zich zien verwonderen over de Nederlandse natuur. Wat wij hier hebben is uniek! Daar moeten we zuinig op zijn. En daar ga ik me samen met Orbis hard voor maken.

Nieuwe stappen
Eén maart markeert niet alleen een nieuwe stap voor mij, maar ook voor Orbis. Samen met Michael Witjes ga ik namelijk aan de slag op onze spiksplinternieuw vestiging in de Ideeënfabriek in Uden. Niet alleen vanuit Oirschot, maar ook vanuit Uden werkt Orbis nu dus met veel plezier aan het realiseren van natuur-, landschap- en klimaatadaptatieprojecten voor onze klanten.