12 APRIL, 2023

Tegelstrijd van start in Maasdriel

Tegelwippen Maasdriel
Tegel eruit

Om bewoners van de gemeente Maasdriel bewust te maken van het goede van een groene tuin en zelf de mogelijkheden te bieden om aan de slag te gaan, organiseert de gemeente samen met Orbis vier Tegelwipacties tijdens het NK Tegelwippen. Wethouder Erik van Hoften opende de actiedag met het uitdelen van een plant en daarmee is de strijd losgebarsten tegen de gemeente Zaltbommel. Welke gemeente en bewoners wippen de meeste tegels en vergroenen hun gemeente?  

Het doel is om zo de klimaatbestendigheid van de gemeente te verhogen en mensen hiervan bewust te maken. Minder tegels en meer groen helpt voor het opvangen van regenwater, het bevorderen van de biodiversiteit en het verkoelen van de tuin in de zomer. Door tegels en stenen te vervangen voor groen, zoals een heg, planten, bloemen of bomen, helpen bewoners mee om de omgeving klimaatvriendelijker te maken. Het is goed voor de biodiversiteit, dieren en de burger!

Op 15 april kunnen inwoners nog meer tegels inleveren in Rossum en op 22 april in Hedel. Het NK Tegelwippen loopt vanaf maart tot eind oktober 2023. Lees meer over de actie.