26 NOVEMBER, 2021

Mag ik me even voorstellen? (Nieuwe collega Rick)

Rick Morks
Rick
Rick
Rick

Hallo, mijn naam is Rick Morks en ik ben 25 jaar oud. Ik kom uit het mooie Uden waar ik vaak in de bossen te vinden ben met mijn hondjes Max en Puk. Ik kan erg genieten van de kalmte en rust die de natuur ons te bieden heeft. Al zolang ik me kan herinneren wil ik altijd meer weten over de werking van zo'n beetje alles wat groen is of wat beweegt. Deze nieuwsgierigheid heeft uiteindelijk geleid tot de studie Toegepaste Biologie op de HAS in 's-Hertogenbosch. In 2020 ben ik hier afgestudeerd.

In de eerste twee jaar van de studie heb ik de biologie erg breed aangepakt. Zo leerde ik bijvoorbeeld van alles over diergedrag, plantenveredeling, genetica en de ecologie van zowel de Nederlandse als buitenlandse natuur. In het derde jaar heb ik een supergave stage mogen doen in IJsland, gevolgd door een leuke onderzoeksstage in Den Helder. Na deze mooie ervaringen moest ik de keuze maken wat mijn specialisatiegebied zou worden. Uiteindelijk was deze keuze voor mij niet zo moeilijk en heb ik me gestort op de richting ecologie. Hier kon ik namelijk het meest leren over de werking van de natuur in het geheel.

In het afstudeerjaar mocht ik zelf mijn doelen bepalen en kiezen wat ik wilde leren. Dit was natuurlijk supergaaf omdat ik precies mijn interesses om kon zetten in mijn eigen leerweg. Ik heb gekozen om mezelf bezig te houden met de klimaatinvloeden die de mens heeft op onze mooie blauwe planeet. Aangezien natuurwonderen mij zo fascineren wilde ik meer weten over het Amazonegebied in Brazilië en het Groot Barrièrerif in Australië. Dit zijn dus de twee gebieden geweest waar ik de klimaatinvloeden heb bestudeerd.

Tijdens dat jaar is het me maar al te duidelijk geworden wat wij als mens onze aarde aandoen. Als gevolg van deze harde realisatie is het mijn doel geworden om zoveel mogelijk te betekenen voor het behoud en/of de ontwikkeling van de natuur. Dit is een belangrijke reden geweest dat ik dit jaar gestart ben met werken bij Orbis. Wat ik namelijk zo goed vind aan Orbis is dat ideeën op papier ook echt uitgevoerd worden en de resultaten hiervan zichtbaar zijn. Ik ben erg dankbaar dat ik nu op een plek zit waar ik mijn steentje bij kan dragen aan een positieve ontwikkeling van de natuur.