23 JULI, 2021

Mag ik me even voorstellen? (Nieuwe collega Hester)

Hester Berns
Hester Berns
Hester Berns
Hester Berns

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Hester Berns en ik ben in juli deel gaan uitmaken van de groenversnellers in Brabant!  Als projectleider Oost-Brabant vanuit de vestiging in Uden, ga ik Orbis verder op de kaart zetten en aan de slag met projecten die zichtbaar bijdragen aan de ontwikkeling van natuur, landschap en klimaat. Alles wat vliegt, beweegt, groeit en bloeit gaat me aan het hart en wil ik beschermen, ontwikkelen en behouden.  Waar kun je dat beter doen dan bij Orbis?!  

Wat me opvalt is de energie en vrolijkheid die de mensen van Orbis uitstralen en daarmee met een bepaalde slagkracht denken en doen. Dat werkt aanstekelijk. Ook de manier van werken spreekt me aan: van idee naar project met een eind. Praktisch en concreet met zichtbare resultaten. Daar houd ik van.

De rode draad in mijn werk is natuurontwikkeling met een meerwaarde voor mens en natuur.  Voordat mijn werkende leven begon, ben ik na mijn studie Diermanagement naar Australië gegaan. Lekker rondreizen, maar ook de gedachte om daar eventueel te gaan wonen en werken was me niet vreemd; ware het niet dat ik vlak voor vertrek mijn huidige man Mischa ontmoette. Ik heb de reis gemaakt en ben teruggekomen naar Nederland. Dat bleek de juiste keuze, want we zijn inmiddels 20 jaar samen en blije, tevreden ouders van Job en Suze.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig. In de tuin of lekker wandelen. In natuurgebieden in de buurt, zoals De Maashorst of in de omgeving van Landerij van Tosse. Ook kom ik op plekken waar je tegen een kleine vergoeding heerlijke biologisch geteelde groente en fruit mag plukken. Eerlijk en gezond eten vind ik belangrijk, evenals bewegen. Echter niet in de sportschool, maar door te fietsen, te wandelen, thuisfitness of het huishouden te doen (trap op, trap af).  Maar ook even helemaal niks doen vind ik zalig. Lekker staren naar al het leven in de tuin, een film of serie kijken of met een goed boek buiten in het zonnetje zitten.