22 MAART, 2024

Vacature: Ondernemende projectleider gebiedsontwikkeling Zuid-Nederland (32-40 uur)

succesvol vergroenen
Werken bij Orbis

Gebruik jij graag je hoofd terwijl je je hart volgt?
We timmeren al ruim 16 jaar flink aan de weg. En met succes! Inmiddels bestaat ons team uit circa 20 gezellige, gedreven en deskundige collega’s. Met dit team werken we aan de vergroening van Nederland. Maar we zijn nog lang niet klaar en daarom zijn we op zoek naar een collega die ons gaat helpen met het opzetten en uitvoeren van gebiedsontwikkelingsprojecten in Zuid-Nederland.    

We zoeken een ondernemende projectleider, met ervaring in het groen-blauwe werkveld, die voor onze gebiedsontwikkelingsprojecten in Zuid-Nederland actief op zoek gaat naar vergroeningskansen. Je helpt overheden en andere gebiedspartijen hun beleid, ambities en budgetten voor groen-blauwe gebiedsontwikkeling te vertalen in concrete projecten die bijdragen aan een groener (Zuid-)Nederland. Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor je projecten en werk je samen met projectmedewerkers en specialisten aan projecten zoals het opstellen of coördineren van een uitvoeringsprogramma, het aanjagen van projecten en activiteiten en/of het verbinden van partijen en belanghebbenden in een gebied.

Sluit je aan bij de Groenversnellers van Orbis
Groen maakt mensen gelukkig en gezond. Daarom schreeuwt de wereld om uitvoeringskracht op het gebied van natuur, landschap en klimaatadaptatie. Er is veel beleid en budget voor vergroening. Bij Orbis pakken we deze vergroeningskansen vast en laten niet los tot we ze, met onze ruime ervaring en kennis op deze gebieden,  vertaald hebben in concrete projecten en resultaten. Zo kleuren we Nederland sneller groen. Niet alleen binnen de lijntjes, maar ook af en toe daarbuiten. Voel jij je thuis in ons team van durvers en doeners?

Een schets van je week
Op maandagochtend heb je een Teamsoverleg met je collega’s bij een netbeheerder. Jullie nemen de stand van zaken rondom het landschapsplan langs een nieuwe grote stroomnetvoorziening door. Je werkt inhoudelijk nog wat zaken uit en in de middag heb je een bijeenkomst met alle partijen die betrokken zijn bij dit landschapsplan. Je zit de bijeenkomst voor en begeleidt de inhoudelijke discussies. Aan het eind zorg je dat er duidelijke vervolgafspraken zijn vastgelegd.    

Op dinsdagochtend zit je op kantoor bij Orbis en werk je de projectadministratie en de werkplanning van je projectmedewerkers bij. Omdat je gisteren kansen hebt gezien voor een vervolgopdracht bel je met Marco om af te stemmen wat jullie aanpak wordt. Daarnaast wisselen jullie nog andere interessante kansen uit. Nadat je hebt opgehangen bel je meteen een paar van de zojuist besproken (potentiële) klanten. Je stelt voor om  in gesprek te gaan om te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Daarna ga je gezellig lunchen met je collega’s en de rest van de dag werk je aan lopende projecten, controleer je de financiële voortgang van jouw projecten en zet je facturen klaar voor verzenden.

Woensdag. Eerst een klein half uurtje overleg via Teams met alle projectleiders van Orbis, waarin we de planning en werkverdeling voor de komende weken en maanden afstemmen. Daarna op weg naar een themabijeenkomst en excursie die je hebt georganiseerd. Aanwezig zijn alle ambtelijk vertegenwoordigers van de gebiedspartners van de groenblauwe gebiedsgerichte aanpak (GGA). Onder leiding van de boswachter gaan ze de huidige stand van zaken van een veengebied bekijken en bespreken wat nodig is om deze te herstellen. Aan het einde van de middag koppel je het resultaat en de vervolgacties van de dag terug aan je opdrachtgever. Ten slotte maak je de agenda en stukken op voor het bestuurlijk overleg over de GGA dat je volgende week hebt.

Normaal ga jij op donderdag naar het kantoor van je opdrachtgever in Arnhem, maar vandaag hebben we toevallig met het hele bedrijf een kwartaalbijeenkomst. Leuk en informatief! Deze keer hebben we een vergaderboerderij net buiten Uden afgehuurd. In de ochtend zit je met al je collega’s van het werkveld ‘groen-blauwe gebiedsontwikkeling’ samen om kennis uit te wisselen en kansen te bespreken binnen dit werkveld. In de middag praten Koen, Marco en Annemiek jou en je collega’s bij over de strategie voor komend jaar. Daarna krijgen we nog een rondleiding over de wijstgronden van gemeente Maashorst en sluiten we af met een gezellige borrel.

Vrijdagochtend leid je op het gemeentehuis van Land van Cuijk een brainstormsessie met een aantal agrarisch ondernemers, het waterschap en de gemeente over het efficiënt en doelgericht realiseren van een ecologische verbindingszone. Na afloop rijd je tevreden over de oogst naar huis en start voor jou het weekend!  

Jij bent onze ideale kandidaat als jij:
ondernemend, open en onbevangen bent;
- je herkent in ons Manifest;
- uitblinkt in dingen voor elkaar krijgen en ook vindt dat een idee zonder uitvoering niks waard is;
- denkt en werkt op minimaal  hbo-niveau;
- een groene achtergrond hebt óf relevante werkervaring;
- jezelf goed in woord en taal kunt uitdrukken;
- een relevant netwerk in Zuid-Nederland hebt.

Solliciteer nu
Denk jij “jee, da’s echt iets voor mij” (of iets van gelijke strekking) na het lezen van de vacature? Kom dan maar op met je sollicitatie! En neem de leiding in de vergroeningsmissie van Zuid-Nederland. 

Stuur je cv en motivatie naar Annemiek van Beek,  via annemiek@orbis.nl of neem telefonisch contact met haar op: 06-86 86 59 30.

Al onze openstaande vacatures vind je hier.