Graag deel ik met jullie mijn eerste ervaringen bij deze enthousiaste club.

Voorafgaand aan mijn officiële eerste werkdag kon ik al kennismaken met het complete team van Orbis tijdens de jaarlijkse teamdag in juni. Een mooi moment om alle gezichten, namen en de ambitie van Orbis te leren kennen. Per 1 juli ben ik daadwerkelijk gestart op de vestiging in Uden.

Het ontvangst was zeer hartelijk en wat me opviel was dat de inwerkprocedure zeer goed geregeld was. Vanaf de eerste dag was alles aanwezig en gereed zoals mijn werkplek, een computer, telefoon, emailadres, een agenda gevuld met structurele overleggen en concrete projecten om mee te starten. Geloof me als ik je vertel dat een soepel begin bij een nieuwe werkgever niet altijd vanzelfsprekend is!

De inwerkperiode heb ik als zeer positief ervaren.  En dat gaat terug tot ver voor mijn eerste werkdag. Al vanaf de eerste kennismaking in april en daarna tussen sollicitatieprocedure en daadwerkelijke indiensttreding voelde ik me zeer welkom. Wat ik heel bijzonder vond was het feit dat mijn nieuwe werkgever 'gewoon' regelmatig van zich liet horen. Met informatie, maar ook door te vragen hoe het met me gaat. Hierdoor werd ik nog enthousiaster om bij Orbis te beginnen.

Met een inwerkprogramma in de hand ben ik eerst gaan kennismaken met collega's, heb ik veel gelezen over de organisatie, de procedures en de projecten en heb ik een introductie geschreven voor onze website. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, hun motivatie te horen waarom ze bij Orbis werken, waar hun hart naar uitgaat en welke projecten zij uitvoeren. Daarmee kreeg ik langzaam zicht op de bedrijfscultuur, de taak- en werkverdeling en de gang van zaken. En dat het team belang hecht aan gezelligheid buiten kantooruren blijkt wel uit een bos- en buitenkampeerweekend thuis bij een collega en een Orbis-barbecue met collega's en aanhang volgende week. Allen zijn zeer betrokken bij hun werk en bij de organisatie; hart voor de zaak en voor elkaar zoals ze zeggen!

Nu is het ondertussen bijna eind september en beginnen mijn projecten te lopen. Ik houd me bezig met Natuur in de Wijk, Natuur in het Dorp en een nieuwe opdracht is in aantocht. Mijn agenda raakt voller en ik heb meer afspraken buiten de deur. Met bestaande contacten werk ik samen aan genoemde projecten en bespreken we nieuwe kansen om de biodiversiteit te vergroten. Andere afspraken zijn erop gericht  om nieuwe contacten te leggen om samen Brabant nog groener te maken!

Kortom de laatste weken hebben mij veel nieuwe dingen en indrukken gebracht. Voordeel was wel dat ik in de zomerperiode ben gestart. Mijn projecten liepen nog niet op volle toeren en daardoor kon ik in relatieve rust de zaken en werkzaamheden verkennen. Een nieuwe baan kost in het begin energie, maar ik merk ook dat ik heel veel energie terug krijg van mijn collega's en de projecten waarin wij werken. Ik kan wel stellen dat het goede gevoel dat ik tijdens mijn sollicitatie had, is bevestigd!