05 JULI, 2024

Orbis van de wal in de sloot!

Suppen Etten-Leur
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: extraImage2 in <b>/var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php</b> on line <b>89</b><br />

In gemeente Etten-Leur organiseren we samen met Mosquito een reeks gethematiseerde jaarprogramma’s om inwoners te enthousiasmeren en inspireren voor een duurzamer leven. 

Dit jaar draait alles om water. Zo kunnen inwoners van Etten-Leur de komende weken profiteren van korting op de aanschaf van een regenton. Ook hebben we tuinklimaatcoaches opgeleid; enthousiaste vrijwilligers die hun buurtgenoten voorzien van concrete tips om hun tuin natuurinclusiever en klimaatadaptiever te maken. De mobiele demotuin met allerlei slimme praktijkvoorbeelden om water en droogte aan te pakken is opnieuw te bewonderen op tal van evenementen dit jaar. Waar we kunnen pakken we dit op met lokale ondernemers.

Komende zomer organiseren we samen met paviljoen de Turfvaart een suptocht om inwoners het water vanuit een heel nieuw perspectief te laten beleven. Je krijgt de route en de informatie dan mee om zelfstandig het watersysteem te ontdekken, een supboard kan je huren bij de Turfvaart.

Afgelopen zaterdag was de aftrap van deze tocht. Collega Steven, onze expert in watersystemen en natte ecologie, was dolenthousiast om als gids te fungeren. In zijn vrije tijd is hij vaak op een supboard te vinden, dus deze rol past goed bij hem. De tocht werd twee keer gehouden en trok beide keren zo'n 20 tot 25 enthousiaste deelnemers. Steven: 'Het was een geweldige dag! Veel mensen hebben met veel plezier kennisgemaakt met suppen en het water in Etten-Leur. Onder het genot van een stralend zonnetje heb ik de deelnemers op diverse punten verteld over het watersysteem, biodiversiteit en de geschiedenis van de Leurse Haven. De tocht is komende zomer ook nog zelfstandig te maken.’

Met deze leuke en toegankelijke activiteiten betrekken we inwoners op een inspirerende manier bij het groener en gezonder maken van hun leefomgeving. En daar profiteren we allemaal van!