Drie a vier jaar geleden vielen steeds meer dingen samen. Ik wilde iets doen voor mijn omgeving, voor mijn eventuele kleinkinderen en ook simpelweg voor mezelf. Iets doen wat echt invloed heeft op de omgeving en de gezondheid van mensen en waar ik zelf blij van word. Dat heb ik gevonden bij Orbis, waar ik als projectmedewerker aan de slag ga. Maar hoe ben ik hier terecht gekomen?

Ik ben geboren in Leende en opgegroeid in die omgeving. In mijn jeugd speelde ik vaak in de Leenderbossen en op het voetbalveld. Ik tekende veel en had interesse in de natuur en in de geschiedenis van het ontstaan van dorpen, kerken en hun omgeving. Na de Havo in Valkenswaard ging ik naar het Grafisch Lyceum Eindhoven en zo rolde ik de grafische industrie in. Daar kwam ik bij drukkerij Lecturis terecht en werkte aan mooie en uitdagende boekproducties voor kunstenaars, architecten en fotografen in binnen- en buitenland.

Ik heb 20 jaar bij Lecturis gewerkt, waarvan 13 jaar als adviseur grafische producties voor de markt in Londen en Parijs. Het verhaal achter de kunst, van de maker interesseerde me het meest. Hun passie vertalen in een goed gedrukt en openliggend boek, was wat me dreef. In 2015 ging de drukkerij echter failliet en zo begon ik in 2016 aan mijn eigen onderneming Wonderful Books. Voor de inmiddels grote klantenkring in vooral Londen bleef ik voor hen de kunstboekproducties verzorgen en regelen.

De Brexit en daarna corona zorgden voor veranderingen in de markt en ook voor mezelf. Ik besefte steeds meer dat ik iets anders wilde doen dan boekproducties regelen. Ik wilde terug naar het tekenen, de natuur en de geschiedenis van een gebied. En nog steeds iets doen voor mensen. Ik vond dit bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Daar komen natuur, ontwerpen, geschiedenis van het ontstaan van het landschap en steden allemaal samen. Een geweldig leuke opleiding die precies is wat ik leuk vind en waardoor ik iets voor de omgeving kan betekenen. Namelijk een groenere omgeving die goed is voor je gezondheid. Gelijktijdig met de opleiding ben ik gestart als assistent hovenier, om ook dat vak beter te begrijpen en zo vaak mogelijk tussen de planten en bomen te staan.

Ik zit nu inmiddels in mijn derde jaar van de opleiding en heb met mijn nieuwe baan bij Orbis precies gekregen waar ik op hoopte. Een baan bij een dynamisch, open en jong bedrijf, vol energie om de omgeving groener en daardoor ook gezonder en mooier te maken. Het samenwerken met collega's, partners en gemeenten met hetzelfde groene en gezonde gedachtengoed geeft me heel veel plezier.