Bewegen is goed voor je; dat weet iedereen. Zo zitten er veel voordelen aan fietsen naar je werk.

Je voelt je energiek als je 's ochtends op het werk verschijnt. En tijdens de rit terug naar huis maak je je hoofd lekker leeg. Intussen heb je ook nog eens brandstofkosten bespaard.

Je verbrandt tussen de 102 en 259 calorieën tijdens een kwartiertje fietsen. Flink wat meer dan de 29 calorieën in dezelfde tijd autorijden. Je kweekt er spieren en conditie mee en vergroot je uithoudingsvermogen.

En.. een grote plus voor ons Groenversnellers: fietsen stoten geen CO2 uit. En dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Onderweg kun je ook genieten van je omgeving. Helemaal als je werkplek, zoals die van collega Iris, aan de andere kant van het prachtig natuurgebied Maashorst ligt. Zij moet regelmatig op de rem om paarden of taurossen over te laten steken!

Onze Jack heeft in anderhalf jaar nog maar een keer de auto gepakt, toen het echt baggerweer was. Op de terugweg naar huis fietst ie altijd speciaal om, over Landgoed Baest. Zodat hij zo min mogelijk verkeer tegenkomt en zo veel mogelijk 'wildlife'.

Ook Eefje, Erik, Sjoerd en Sandra zijn fiets-naar-je-werk liefhebbers. Fiets je ook mee? Deze donderdag is de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag. Meld je aan. Misschien win je er nog een mooie prijs mee. Maar zo niet, dan zijn er zoals je ziet genoeg goede redenen.