Samen met Landschapsbeheer Oss en Dorpslandschap Lithoijen werkt Orbis hard aan de vergroening van Lithoijen. Een superleuk project om aan mee te werken. Voor het tweede jaar op rij kunnen bewoners zich aanmelden voor gratis bomen, struiken, bloemzaad en nestkasten. En daar is heel veel animo voor! Circa 50 bewoners uit het kleine dorp aan de Maas hebben zich al gemeld. De teller loopt nog, want tot 4 oktober kunnen mensen zich aanmelden. Lees meer.

Wat dit project zo mooi maakt, is vooral de samenwerking met enthousiaste bewoners, vrijwilligers en organisaties. Echte doeners! Lokale vogelkenners en vleermuisliefhebbers helpen met het inventariseren van de aanwezige dieren. Vrijwilligers van Landschapsbeheer Oss werken aan de nestkasten. Dorpslandschap Lithoijen verzorgt de promotie met flyers, mond-op-mondreclame en artikeltjes in de lokale krant. Geweldig om te zien dat dit project gedragen wordt door zo veel bevlogen mensen met een groot hart voor de natuur.

Dit najaar zullen er dus weer veel fruitbomen en vogelhagen verrijzen in achtertuinen. Bloemenstroken worden ingezaaid en nestkastjes krijgen een plek aan de gevel. Gefinancierd door de provincie Noord-Brabant en Landschapsbeheer Oss. Allemaal om de biodiversiteit in en om het dorp te vergroten.

Maar het mooiste vind ik, dat ze in Lithoijen nog lang niet klaar zijn met vergroenen. Het bruist daar van de ideeën. Er komen steeds mooiere en uitgebreidere plannen bij. En natuurlijk werk ik daar in de toekomst ook weer graag aan mee!