01 JUNI, 2023

Tuinklimaatcoach Cranendonck

daar ben ik zuinig op Cranendonck
groendak goen dak aanleggen
groen tegel eruit planten erin

De gemeente Cranendonck werkt samen met haar bewoners aan een groene en klimaatvriendelijke gemeente. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook in de tuinen van bewoners. Meer beplanting en minder tegels in de tuin werkt verkoelend, leidt tot minder wateroverlast en is goed voor de biodiversiteit. Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. Orbis leidt daarom tuinklimaatcoaches op, die de bewoners in de gemeente Cranendonck daarbij helpen. 

Wat doet een tuinklimaatcoach?
Een tuinklimaatcoach werkt op vrijwillige basis en ontvangt training (1 dagdeel) en begeleiding van een ervaren tuinklimaatcoach van Orbis. Je krijgt duidelijke instructies, begeleiding en er is een terugkomavond voor alle coaches. Je bezoekt inwoners van de gemeente Cranendonck op afspraak en verwerkt je adviezen in een kort rapportje. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de vergroening van gemeente Cranendonck.

Word tuinklimaatcoach
Zet jij je graag in voor natuur en klimaatadaptatie? Vind je het leuk om dorpsgenoten te adviseren over het vergroenen van hun tuin? Kun jij mensen enthousiasmeren en vind je het leuk om bij bewoners thuis te komen? Dan is de functie van vrijwillige tuinklimaatcoach misschien wel iets voor jou. 

Gratis opleidingsavond
Op maandagavond 3 juli van 19:30 tot 21:00 uur organiseren de gemeente Cranendonck en Orbis een gratis opleidingsavond voor vrijwillige tuinklimaatcoaches in De Borgh aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel. Meld je aan via het aanmeldformulier onderaan de pagina.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Lijkt het je leuk, maar twijfel je nog of het echt iets voor jou is? Ook dan ben je welkom bij de opleidingsavond. Je ontvangt duidelijke informatie en kunt vragen stellen aan een ervaren coach. Na afloop besluit je of je verder wilt als tuinklimaatcoach. 

AANMELDFORMULIER