12 JUNI, 2019

De meelopers van Orbis

Regelmatig krijgen wij de vraag van studenten of ze een dag mee kunnen lopen met ons. Wij maken graag kennis met onze collega's van de toekomst en staan dus altijd open voor deze verzoeken. Een aantal van onze 'meelopers' hebben hun ervaringen op papier gezet.

Jop van de Ven (Student Stad en Mens, Helicon Tilburg)
Op 17 april 2019 heb ik een dagje mee mogen lopen met het team van Orbis in Oirschot.
Ik heb hen hiervoor benaderd omdat mij het leuk lijkt in de toekomst met landschapsarchitectuur bezig te zijn door het vergroenen van gebieden.
Ook werkt Orbis regelmatig samen met Stichting Nationaal Landschap Het Groene Woud in Liempde. Hier heb ik 10 weken stage gelopen voor mijn opleiding 'Stad en Mens' die ik op het Helicon in Tilburg volg.

Nadat ik mijzelf 's ochtends voorstelde aan het team en Koen mij bijgepraat had over Orbis, stapte ik bij Fien in de auto om een kijkje te nemen bij een perceel in gemeente Best waar Fien een inrichtingsschets voor aan het maken is. Samen hebben we gesproken over mijn ideeën voor de  inrichting van het perceel.

In de middag ben ik met Koen op bezoek geweest bij Landschapsbeheer Oss. Zij hadden Orbis uitgenodigd om mee te denken over een project rondom ecologisch bermbeheer. In dit gesprek heb ik gezien hoe Orbis projecten aanpakt. Van planontwikkeling tot uitvoering, alles werd besproken. Gebiedsontwikkeling doe je namelijk niet alleen, dat doe je samen.

Ilse Snoeren (Student Management van de Leefomgeving, HAS Hogeschool)
Vrijdag 5 april heb ik mogen ervaren hoe tof Orbis is als organisatie. Er was een gevarieerd programma voor mij samengesteld, waarbij ik een indruk heb gekregen van de diversiteit aan projecten waar Orbis zich mee bezighoudt. Zo heb ik van alles geleerd over het Groen Ontwikkelfonds Brabant, Stika en paragraaf 3 van de Subsidieregeling Natuur Noord-Brabant.

Hoewel ik de inhoud van al deze verschillende regelingen na een dag nog niet helemaal op een rijtje heb, ben ik wel enthousiast geworden om hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast sprak de sfeer bij Orbis me enorm aan. Er heerst een hele prettige, informele sfeer, waarbij een potje tafelvoetbal niet mag ontbreken. Mijn tafelvoetbalvaardigheden laten nog wat te wensen over, maar de meeloopdag was echt super!

Merianne, Sylvie en Lizzy (studenten Management van de Leefomgeving, HAS Hogeschool)
Op 24 mei 2019 hebben wij, als studenten van de HAS Hogeschool, een dagje mee mogen lopen bij  Orbis. Wij kijken hier met een positieve blik op terug, omdat wij onze theorie hebben gezien in de praktijk.

Het bedrijf heeft een duidelijke visie die aansluit bij onze opleiding Management van de Leefomgeving. Wij hebben dan ook een leerzame dag gehad. Wij willen Orbis heel erg bedanken voor deze mogelijkheid. Wie weet tot in het werkveld!