24 APRIL, 2019

In gesprek met Marian en John van camping Engelermeer

Marian van der Sterren en John van den Heuvel zijn echte kampeerders. Ze gaan er geregeld op uit met hun camper om in het binnen- en buitenland mooie plekjes op te zoeken. Toen er vanuit de familie grond beschikbaar kwam hadden ze al snel het idee om hier een eigen camping te beginnen.

De grond waar de camping komt te liggen is erg mooi gelegen aan het Engelermeer in Vlijmen, dicht tegen de binnenstad van Den Bosch maar, ook helemaal opgenomen in het Brabantse Landschap. Een groene en natuurlijk inrichting van de camping was daarom een logische keuze. Met deze natuurlijke inrichting willen ze een plezierige verblijfsruimte maken. Niet alleen voor de gasten van de camping maar ook voor zichzelf. Daarnaast is de beoogde inrichting een mooie invulling van de visie die de gemeente heeft voor het Engelermeer. Binnen deze visie staan recreatie en natuur centraal.

Op aanraden van Brabants Landschap hebben Marian en John de hulp van Orbis ingeschakeld voor het maken van het inrichtingsplan voor de camping.

John: Het eerste contact met Orbis was laagdrempelig. Ze zijn erg betrokken en denken continue mee. Er is vertrouwen tussen ons en Orbis en omgekeerd  en dat werkt  fijn.

Na het opstellen van het inrichtingsplan bleek al snel dat er meer acties nodig waren, op het gebied van ruimtelijke ordening (RO), om de camping te realiseren. Orbis werkt bij RO gerelateerde vraagstukken regelmatig samen met Linda Soetens van LS Plan & Advies.  

Vanwege de fijne samenwerking met Linda binnen andere projecten hebben wij Linda in contact gebracht met Marian en John.  Al snel was duidelijk dat Marian en John en Linda een goede klik hebben. Marian en John hebben daarom besloten om Linda in te schakelen als RO-adviseur bij de ontwikkeling van de camping.

Marian: Orbis is transparant en je weet wat je van ze mag en kan verwachten.

Door enerzijds onze eigen expertise in te zetten en anderzijds ons netwerk te gebruiken en zo de juiste personen te betrekken helpen wij initiatiefnemers bij het realiseren van hun dromen! Wij zijn trots en  blij dat we  kunnen helpen bij het ontwikkelen van Camping Engelermeer. We hopen dat de camping snel gerealiseerd kan worden en Marian en John hun droom waar kunnen maken.