15 OKTOBER, 2020

Mag ik me even voorstellen (nieuwe collega Marco)

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Marco Taks en werk sinds kort bij Orbis als projectleider West-Brabant. Vanuit het kantoor in Oirschot en mijn woonplaats Etten-Leur, of specifieker: Etten, zal ik me bezig gaan houden met het opzetten van onze nieuwe vestiging in West-Brabant.

Als kind ging ik vaak samen met mijn vader of bij de scouting op pad in de natuur in West-Brabant. Hierdoor heb ik een sterke verbondenheid met de Brabantse natuur gekregen. Het leek dan ook logisch om een groene opleiding te kiezen, het koste echter wel een afgebroken technische en medische studie voor ik dat zelf door had. Uiteindelijk heb ik toch mijn draai gevonden en heb ik de opleiding Stad- en Streekontwikkeling aan de HAS in Den Bosch afgerond.

Door een toeval ben ik daarna bij een bedrijf voor explosievenopsporing beland. Een bijzondere wereld waar ik veel heb geleerd. Maar na 7,5 jaar bommen en granaten begon de groene ruimte toch weer te trekken. Daarnaast had ik steeds meer de behoefte om iets te doen wat toekomstgericht is en tastbaar resultaat geeft. Waar kan je dan beter beginnen dan dicht bij huis, in Brabant? Bij Orbis zie ik hiervoor de kans. Ik kan hier aan de slag met het behouden en verbeteren van de natuur in mijn directe omgeving.

Buiten het werk bij Orbis ben ik nog steeds actief bij scouting en neem ik tegenwoordig mijn eigen kinderen mee de natuur in. In de avonduren sleutel ik graag aan mijn oude solex maar pak ik ook regelmatig de gravelbike om een rondje door het West-Brabantse te rijden. Ik kijk er naar uit om binnenkort voor het eerst langs een stukje natuur te rijden waar ik zelf aan heb bijgedragen!