Mijn naam is Jolijn Dekker en ik loop de komende maanden mee bij Orbis om ervaring op te doen als groenversneller!

Als kind had ik al een fascinatie voor de natuur. Altijd druk met het bestuderen en verzamelen van vlinders en andere insecten. Ik was lid van een natuurclubje, zat op tekenles en was groot fan van Midas Dekkers. Vol verwondering keek ik hoe hij op televisie een molletje binnenstebuiten keerde om deze te kunnen preparen. Bioloog worden leek me toch wel heel erg gaaf! It's (almost) in the name zou je zeggen. Hoewel, mijn broer maakte zich bij aanvang van zo'n programma toch liever uit de voeten. Dan zal het bij mij toch een andere afwijking zijn geweest.

Bioloog ben ik nooit geworden. Ik ben een opleiding tot tuinontwerper gaan volgen en heb een aantal cursussen op het gebied van plantenkennis en biodiversiteit doorlopen. Na al dat studeren ontdekte ik dat het ontwerpen van particuliere tuinen leuk kan zijn, maar dat ik het liever grootser aan zou pakken. Niet veel later kwam Orbis op mijn pad. Hier krijg ik de kans mijzelf te ontwikkelen en te ontdekken of dit vakgebied ook echt is wat ik er van verwacht.

Ik houd me op dit moment vooral bezig met ecologisch maaibeheer, bermbeheer en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast ben ik druk bezig met het eigen maken van digitale tekenprogramma's. Dat is best even wennen voor iemand die van nature liever met potlood en papier werkt, maar een uitdaging ga ik nooit uit de weg.

Als ik niet bezig ben met werk, ben ik het liefst buiten in de (moes)tuin. Lekker experimenteren met mulchen, niet spitten en het creëren van een schijnbare chaos waar flora en fauna weer hun natuurlijke balans kunnen vinden. Intussen groeit de bloemkool dan gezellig mee. Ook ga ik graag wandelen of fietsen in de natuur en kamperen we elk jaar wel ergens op een natuurrijke plek in Europa. En vorig jaar zijn we voor het eerst samen weggeweest met de motor! Ik ben echt een held op sokken, maar dit was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Met slecht weer vermaak ik me prima met een goede film, serie of een goed boek, vaak reisverhalen of iets over insecten, permacultuur en aanverwante zaken. Je zou dus kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep probeer te maken!

In de korte tijd dat ik hier nu meedraai heb ik Orbis ervaren als een enthousiast team van mensen met liefde voor de natuur en een goede dosis motivatie om Nederland te vergroenen en snel een beetje! Ik zie mijn tijd bij Orbis dan ook als de start van een mooie carrière en ik ben benieuwd wat dit avontuur me nog allemaal gaat brengen!