24 FEBRUARI, 2023

Stichting Steenbreek en Orbis sluiten partnerschap

Steenbreek Orbis Wout Veldstra Koen van Hout Dominique van de Kamp gemeenten vergroening tegels wippen
steenbreek, boomtuin vergroenen, orbis, tegel wippen
samen ontstenen, steenbreek, orbis, tegels wippen

Stichting Steenbreek stimuleert en faciliteert gemeenten, provincies, waterschappen en woningcoöperaties om vergroeningsacties op te zetten.  Organisaties die deelnemer zijn van Stichting Steenbreek kunnen deze acties zelf uitvoeren of via de Steenbreek adviseur in de regio, maar het is nu ook mogelijk om de uitvoering volledig aan haar nieuwe partner Orbis over te dragen. Dit biedt de meer dan 170 gemeenten, 10 provincies, 7 waterschappen en 3 corporaties, die meedoen met  Operatie Steenbreek, de kans om vanaf nu volledig ontzorgd Steenbreekacties te organiseren en samen met de bewoners hun gemeente groener en gezonder te maken. 'Met de samenwerking met Orbis vergroten we de uitvoeringskracht waar gemeenten naar op zoek zijn,' aldus  voorzitter Wout Veldstra.

Van agenda naar praktijk

In de meeste coalitieakkoorden van gemeenten 2022 -2026 staan groen, klimaat en biodiversiteit hoog op de agenda. Uit een behoefteonderzoek van Stichting Steenbreek onder gemeenten in 2022 bleek echter dat veel gemeenten weinig capaciteit beschikbaar hebben voor de vertaling van beleid naar de praktijk.

'Ons land schreeuwt steeds harder om actie op het gebied van vergroening. Wij staan in de startblokken om hier - samen met Steenbreek, overheden, burgers en bedrijven in Nederland - mee aan de slag te gaan!' aldus Koen van Hout, directeur en groenversneller bij Orbis.  

Wil je graag wat meer informatie over de uitvoeringsmogelijkheden of de mogelijkheden om Steenbreekdeelnemer te worden?

Neem contact op met:

Stichting Steenbreek - Dominique van de Kamp      
033-479 40 50
info@steenbreek.nl

Orbis - Koen van Hout
06-22 22 41 46
koen@orbis.nl