22 JULI, 2022

Mag ik me even voorstellen? (Nieuwe collega Jolanda)

Jolanda
Jolanda
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: extraImage2 in <b>/var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php</b> on line <b>89</b><br />

Meteen op mijn eerste werkdag krijg ik de opdracht 'schrijf een stukje over jezelf voor op de website'. Daar hou ik van: aanpakken!

Ik ben geboren en getogen in het buitengebied tussen Diessen en Haghorst aan de rand van 'Het Stuk'. Vrijwel de hele familie was actief in de paardensport, het leven speelde zich dus grotendeels buiten af. Ongetwijfeld is hier mijn liefde voor het buitenleven en de natuur ontstaan.

De laatste jaren mag ik me ook werk technisch bezighouden met de Brabantse natuur. De afgelopen vijf jaar heb ik gewerkt als beleidsmedewerker bij Faunabeheereenheid Noord-Brabant, een onafhankelijke stichting welke het faunabeleid van de provincie monitort, faciliteert en coördineert. De switch naar Orbis betekent dus een switch van de fauna in Noord-Brabant naar de fauna en flora in Noord-Brabant.

Nadat ik in 2018 een eigen bos heb gekocht is de interesse in bos- en natuurbeheer nog verder aangewakkerd en ben ik in 2020 gestart met de bachelor bos- en natuurbeheer aan Van Hall Larenstein in Velp. Deze opleiding, de beleidsmatige ervaring uit mijn vorige functie en mijn ondernemingservaring, van 2005 tot 2016 was ik horecaondernemer, maken dat de functie van projectleider bij Orbis West-Brabant mij op het lijf geschreven is. Samen met Marco en Erik ga ik de vestiging in Etten-Leur op een open, onbevangen en ondernemende manier verder op de kaart zetten.

In mijn vrije tijd mag ik graag kilometers maken. Zomers op de racefiets, 's winters op de mountainbike. Een andere grote passie is de jachthondensport, waarin ik zowel als deelnemer als keurmeester actief ben. Mijn bourgondische inslag mag ik niet vergeten. Voor een lekker biertje, wijntje en een goed gerecht mag je me altijd bellen.

En dan nu aan de slag met het verder vergroenen van Brabant.

Ook meedoen met onze vergroeningsmissie? We hebben nog een vacature open staan!