03 DECEMBER, 2021

Versnelling herstel stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: extraImage2 in <b>/var/www/vhosts/orbis.nl/httpdocs/templates_c/c74e31dd8b7acc7bc8b69cc355a716c51fbb329a_0.file.news.tpl.php</b> on line <b>89</b><br />

De komende jaren staat er veel te gebeuren in het Brabantse buitengebied. Om de biodiversiteit te behouden en waar mogelijk te versterken en de gevolgen van klimaatverandering op te vangen moeten we nog veel werk verzetten.

Een belangrijk onderdeel van dit werk is de bescherming en het herstel van de stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden in Brabant. In deze gebieden is de natuur extra waardevol door een hoge biodiversiteit, maar ook extra kwetsbaar. Door neerslag van stikstof worden de gebieden namelijk voedselrijker en krijgen enkele soorten de kans om veel andere soorten te verdrukken. Hierdoor neemt de biodiversiteit af. 

Om dit tegen te gaan heeft de provincie Noord-Brabant de subsidieregeling 'Versnelling herstel stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden' in het leven geroepen. Binnen deze subsidieregeling kan men tot 100% subsidie krijgen voor onder meer bosontwikkeling, verbeteren van kwaliteit van natuurgebieden en hydrologische maatregelen. Grondeigenaren in Natura 2000-gebieden of de schil hiervan kunnen aanspraak maken op subsidie.

Orbis grijpt ook deze regeling aan om de vergroening van Brabant te versnellen. Dus wil je meedoen of meer informatie over deze nieuwe regeling? Bel of mail onze college Marco Taks dan via 06-86 88 96 13 of marco@orbis.nl.