01 JUNI, 2023

Advies van een tuinklimaatcoach in Cranendonck

regenton
bij op bloesem

Tuinklimaatcoaches in Cranendonck
Woon je in Cranendonck en wil je je tuin graag groener maken, je regenwater hergebruiken en je tuin geschikter maken voor dieren? Maar weet je niet goed hoe? Dan kan een tuinklimaatcoach je hierin adviseren. Je kan je aanmelden via het onderstaande formulier. 

AANVRAAGFORMULIER TUINKLIMAATCOACH CRANENDONCK

Een tuinklimaatcoach werkt op vrijwillige basis en ontvangt training en begeleiding van een ervaren coach van Orbis. Na je aanmelding maakt de tuinklimaatcoach een afspraak met je voor een bezoek aan je tuin. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en je wensen. De coach stuurt na afloop een verslagje met alle maatregelen die besproken zijn. Hiermee kan je vervolgens zelf aan de slag.

Wateroverlast voorkomen
We krijgen steeds meer te maken met extreem weer. Droge hete zomers worden afgewisseld door periodes van veel neerslag en wateroverlast. Minder tegels en meer beplanting in de tuin werkt verkoelend en leidt tot minder wateroverlast. Regenwater kan namelijk beter de grond in zakken en planten houden het water vast met hun wortels. Zo verdwijnt er minder regenwater in het riool en voorkom je wateroverlast na hevige regenbuien. Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. De tuinklimaatcoaches kunnen daarbij helpen. Lees meer...