In het westen van Brabant kan je een kijkje nemen bij het Kasteel van Wouw waar we de GOB (Groen Ontwikkelfonds Brabant) subsidieaanvraag en -vaststelling hebben verzorgd. Een unieke waterburcht die recent zichtbaar gemaakt is in het landschap. In combinatie met een fietstochtje naar Fort De Roovere en een terrasje in Bergen op Zoom.. kijk dan ook even naar boven of je wat ziet vliegen, want we hebben het project Natuur in de Wijk daar net officieel afgerond! Je kan natuurlijk ook even de asperges van de Brabantse Wal gaan proeven in gemeente Woensdrecht waar we recent de bospercelen op kwaliteit hebben geïnventariseerd.

In het midden van Brabant is het zeker de moeite waard om eens door het gebied van landschapspark Pauwels te trekken. Dit kan door het Pauwelspad te volgen. Ook hier leveren we al jaren onze bijdrage aan de ontwikkelingen in het gebied op het vlak van recreatie, natuur, landbouw, water, et cetera.

In het oosten kan je lekker gaan wandelen in de Peelvenen; Groote Peel of Deurnese- en Mariapeel en de Strabrechtse heide waar we samen met vele andere partijen bezig zijn met de groenblauwe gebiedsgerichte aanpak. Liever fietsen? Ga dan eens naar landgoed Tongelaar van Brabants Landschap aan de Lage Raam, waar we voor het waterschap werken aan een betere waterhuishouding.

Kortom, er is genoeg te doen in de natuur tijdens het paasweekend. Of je nu wilt wandelen, fietsen of cultuur snuiven, er is voor ieder wat wils in de Orbis projecten. Dus pak je spullen en ga eropuit!