Hoi! Mijn naam is Luuk Kops en ik werk sinds kort als projectmedewerker en landschapsontwerper bij Orbis.

Ik ben geboren en opgegroeid in het Brabantse Oosterhout en woon sinds drie jaar samen met mijn vriendin Amber en zoon Joa van negen maanden in het dorp Sprundel. In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden op de 'akker', voor andere mensen is het gewoon een flinke achtertuin. Hier heb ik samen met mijn schoonvader een mini kinderboerderij met kippen, varkens, konijnen en wat eenden. Daarnaast is er een moestuin, fruitboomgaard en een hobby plantenkwekerij, uiteraard allemaal op een zo natuurlijk mogelijke manier. Naast al het groen ben ik vaak terug te vinden op de mountainbike, in het voetbalstadion of kijk ik een potje rugby. 

Al vroeg wist ik dat ik iets met groen wilde doen. Daarom heb ik de hoveniersopleiding in Breda gevolgd en ben ik daarna door gaan studeren aan de HAS. Hier deed ik de opleiding Landscape Design. Na mijn afstuderen werkte ik bijna vijf jaar met veel plezier bij Van Helvoirt Groenprojecten in Berkel-Enschot. Hier hield ik me vooral bezig met het ontwerpen van daktuinen, particuliere tuinen, landschappelijke inpassingen en zorgtuinen. Omdat ik het vergroenen van onze leefomgeving steeds belangrijker ben gaan vinden heb ik geen moment getwijfeld toen Orbis op mijn pad kwam. Op deze manier probeer ik met een reële blik maximaal bij te dragen aan een groene omgeving nu en voor de volgende generaties.

Ik werk bij Orbis aan vergroening van het openbaar gebied en de Nederlandse natuur, zodat ik over een aantal jaar kan zien wat het allemaal heeft opgeleverd!

Word jij ook een groenversneller? Bekijk onze vacatures.