Het is nog maar een kleine vijf jaar geleden dat Orbis een eenmanszaak was en de eerste medewerker werd aangenomen. Vandaag bestaat Orbis uit een team van 16 enthousiaste mensen. Allen aanpakkers, aanpoters en doeners die vinden dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken om ons Brabant weer groener en leefbaarder te maken. Een ambitie die we nu als zelfsturend team gaan oppakken!

In de afgelopen vier jaar die ik bij Orbis werk, heeft de organisatie veel veranderingen doorgemaakt. Telkens maakten we als team weer een stapje richting volwassenheid, door onze processen te optimaliseren en te investeren in de mensen binnen Orbis. Dit heeft ons gebracht waar we nu staan: een fijne en solide organisatie die met haar doortastendheid en no-nonsens mentaliteit een belangrijke speler is op het gebied van natuur en landschap in Brabant. Iets waar ik heel trots op ben.   

Nu is het tijd voor een volgende stap; groeien naar een zelfsturend team. Als zelfsturend team gaan we nog meer dan voorheen samen de verantwoordelijkheid dragen voor Orbis en de ambitie om Brabant te vergroenen. Meer vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid om ons eigen werk vorm te geven en uit te voeren. Een mooie uitdaging die een stukje ondernemerschap vraagt van ons allemaal.

Maar een zelfsturend team ben je niet van de een op de andere dag. Maar wanneer ben je dat dan wel, hoe pak je dat dan aan en wat betekent dat voor mij persoonlijk? Vragen die ik en mijn collega's onszelf stelden en waar we de antwoorden ook nog niet op hebben gevonden. Daarom krijgen we hulp van buitenaf door Jack & Puck. Zij gaan ons de komende tijd ondersteunen en coachen om te komen tot een goed werkend zelfsturend team waarbinnen ieders potenties maximaal tot hun recht komen.

We gaan dus een spannende, maar vooral leuke tijd tegemoet. In mijn ogen een logische vervolgstap. Een stap die ervoor gaat zorgen dat wij vanuit Orbis met nog meer passie, creativiteit en innovatie, Brabant sneller groen gaan kleuren.