01 JUNI, 2023

Mijn tuin Cranendonck

tuin en gevel scan
hazelnoot
beukenhaag

De gemeente Cranendonck werkt samen met Orbis aan een groene en klimaatbestendige gemeente. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook in de tuinen van bewoners.

Tuin- en gevelscan
In juni, juli en augustus 2023 scanden medewerkers van Orbis de tuinen en woningen in de meest versteende delen van Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Soerendonk en Gastel (Maarheeze en Budel volgen later dit jaar). Vanaf de openbare weg bekeken zij welke tuinen kansen bieden voor vergroening en scanden ze de mogelijkheden voor afkoppelen van regenwater en verwijderen van bestrating. Bewoners ontvingen een vrijblijvend persoonlijk advies in de brievenbus. Dit was in de vorm van een schets van de woning en tuin met daarop ingetekend waar afkoppelen van regenwater en vergroening mogelijk is.

Aanmelden voor gratis bomen, hagen en struiken
Bewoners konden zich vervolgens aanmelden voor de onderstaande gratis beplanting.  Door het grote enthousiasme zijn inmiddels meer aanvragen gedaan dan we kunnen voldoen. Helaas is het daardoor niet meer mogelijk om je aan te melden voor gratis beplanting.  De beplanting wordt naar verwachting in de winter van 2023/2024 bij de bewoners thuisbezorgd. Zij ontvangen te zijner tijd per e-mail meer informatie over de bezorgdatum.

Beplanting

Struiken:

Hagen:

Bomen:

Let op: Het assortiment is onderhevig aan eenzijdige wijzigingen als dit door ons nodig of wenselijk wordt geacht en op=op. Mail voor vragen naar iris@orbis.nl.