03 SEPTEMBER, 2019

Mag ik me even voorstellen (deel 7: Maarten)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Maarten de Bruin.
Ik heb een groen hart en ben Brabander. Struinend langs de Dommel heb ik als kind mijn liefde voor de natuur ontwikkeld. Ik voel me betrokken bij het buitengebied van Brabant omdat ik zie dat het achteruit gaat en vind dat het anders moet. En vraag me wel eens af: als we niets doen, hoe zal Brabant er over 50 jaar uitzien?

Vanaf juli dit jaar versterk ik het team van Orbis als projectleider. Ik ga projecten doen waar het draait om het vergroenen van het buitengebied. Want laten we Brabant weer wat mooier maken door de aanleg van bijvoorbeeld bloemrijke akkerranden voor wilde bijen en vlinders, de aanleg van poeltjes voor kikkers en salamanders en planten van knotwilgen die op den duur weer nestgelegenheden geven voor uilen.

Van origine ben ik een weg- en waterbouwer en heb ruim 20 jaar in deze sector gewerkt bij de overheid en ingenieursbureaus. Inmiddels heb ik de grijze sector omgeruild voor de groene met mijn HBO-diploma Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein op zak. Nog maar kort geleden heb ik samen met mn gezin de grote stad -Tilburg verlaten. Nu wonen we in het dorpje Riel met de bossen, heiden en vennen om de hoek.

Zelf plag ik op de Regte Heide en knot ik wilgen en steek zo als vrijwilliger ook graag de handen uit de mouwen. Ik ben dan ook best vaak in de natuur te vinden, op de mountainbike of lekker struinend net zoals vroeger.
Mijn passie voor de natuur draag ik graag uit naar anderen en de projecten bij Orbis lenen zich daar bij uitstek voor.