Hoi, mijn naam is Leonie van der Geest. Sinds 21 mei ben ik bij Orbis aan de slag als groenversneller voor West-Nederland.

Tot 2021 werkte ik in het sociaal domein (buurt- en wijkwerk). Omdat ik al van jongs af aan een enorme fascinatie voor natuur heb, maakte ik in 2022 de overstap naar ‘het groen’. Ik ging bij Het Zuid-Hollands Landschap aan de slag als projectmedewerker voor het programma De Groene Motor. In die rol werkte ik de afgelopen twee jaar aan vergroeningsprojecten in landelijk en stedelijk gebied, het ondersteunen van groene en duurzame bewonersinitiatieven, het organiseren van (kennis)evenementen en het verbinden van bewoners, maatschappelijke organisaties en groene partners.

Na een korte sabbatical in het eerste kwartaal van 2024, waar ik midden in de winter in Zweeds en Noors Lapland vertoefde, ga ik me nu met veel plezier weer inzetten voor een groener, gezonder en biodiverser Nederland. Bij Orbis, maar ook thuis. Ik heb het tuinieren in potten op balkon inmiddels bijna tot kunst verheven en deel regelmatig binnen- en buitenplanten uit die ik uit eigen stekken en zaden heb opgekweekt.

Een groene leefomgeving is een gezonde leefomgeving. Daar is in het westen van het land een grote en groeiende behoefte aan en ik vind het bijzonder leuk om daar nu bij Orbis werk van te maken.

Kom je ook mee #groenversnellen? We hebben nog een aantal vacatures openstaan!