22 OKTOBER, 2021

Mag ik me even voorstellen? (Nieuwe collega Erik)

erik_weug
fiets
erik
erik

Mijn eerste dagen bij Orbis
Het is tijd om Brabant groener te maken! Sinds kort ben ik projectmedewerker bij Orbis. Ik ben geboren en getogen in Boxtel. Als zoon van een hovenier heb ik altijd al een groen hart gehad. Na mijn studie tuin- en landschapsinrichting aan HAS Hogeschool begon ik als ontwerper van (groene) speelplaatsen en schoolpleinen.

Een jaar of twee geleden werd ik door Maarten benaderd over Natuur in de Wijk. Hij vroeg of ik met onze scoutinggroep kon bijdragen. Natuurlijk kon dat! Vol enthousiasme ontwikkelden we een plan, waarbij er circa 120 scouts mee zouden helpen met het uitzoeken van locaties voor vleermuizen- en gierzwaluwkasten. Helaas gooide corona roet in het eten en hielden we er alleen twee kasten aan over, maar mijn interesse in Orbis was wel gewekt.

Toen er een vacature voor projectmedewerker voorbij kwam begon het te kriebelen. Niet dat ik ontevreden was over mijn toenmalige baan, maar dit was toch ook wel gaaf… Zal ik? Van het een kwam het ander en voor ik het wist leverde ik mijn ontslagbrief in. Een paar weken later was het dan zover: mijn eerste werkdag. Vol goede moed stapte ik op de fiets naar Oirschot. Ergens halverwege Boxtel en Oirschot wenste een viertal reeën aan de bosrand mij succes. Een paar kilometer verderop ontwaakten de koeien in de wei. Het ochtendzonnetje deed een eerste poging om door de ochtendmist te breken. Ik had er zin in! Op kantoor stond alles al klaar voor mij. Na een uitgebreide uitleg kreeg ik rustig de tijd om de laptop en telefoon in te stellen, me in te lezen en mij voor de eerste projecten voor te bereiden.

Dag twee, meteen naar het kantoor in Etten-Leur om daar kennis te maken en aan de slag te gaan met de eerste projecten. Collega Marco had al meer dan genoeg werk liggen: locatiebezoek aan een groot bedrijventerrein, inlezen over historisch erfgoed en toegestuurde stukken inventariseren voor een groenstructuurplan. Lekker diverse opdrachten, mooi om mee aan de slag te gaan.

Voordat ik het wist was mijn eerste werkweek alweer voorbij. Ik ben erg blij dat ik de overstap heb durven maken. De komende tijd ga ik samen met een gezellig team aan de slag om mijn directe leefomgeving gezonder te maken, zodat de nestkasten bij de scouting vol komen met vleermuizen en gierzwaluwen en we in de toekomst vaker reeën op weg naar het werk zullen zien!