De afgelopen drie en een half jaar heb ik me binnen Orbis bezig gehouden met de veldcoördinatie van de Stimuleringsregeling Landschap (Stila), voorheen het Groen Blauw Stimuleringskader (Stika). Met plezier en vol energie de ideeën en wensen van agrariërs en particuliere grondbezitters vertalen naar concrete subsidieaanvragen en op deze manier natuur- en landschapsdoelstellingen van de overheid realiseren. Groenversnellen noemen wij dat.

Begin van dit jaar besloot ik, in samenspraak met Koen en Annemiek, dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. En die heb ik gevonden! Met mijn collega’s Maarten en Jack ga ik bezig met een nieuwe ronde ErvenPlus. Dit is een gezamenlijk project van Brabants Landschap, Orbis, Brabantse gemeenten en natuurverenigingen. Het heeft als doel erven in het buitengebied geschikter te maken voor soorten zoals de egel, zwaluw, steenuil en huismus. Op de meeste van deze erven valt nog veel winst te behalen. Daar gaan wij voor zorgen. Van het opzetten van een administratie tot het uitwerken van erfscans en alles wat daar tussenin zit komt op mijn bordje. Een mooie uitdaging.

Hiernaast help ik mijn collega-groenversnellers met het maken van inrichtingsschetsen en beplantingsplannen. Mijn ervaringen uit het Groen Blauw Stimuleringskader komen hierbij uiteraard goed van pas. Voor de inrichting van ons kantoor, tafelvoetballen en goede gesprekken blijf ik natuurlijk tijd maken! Het klimaat binnen Orbis is namelijk (bijna) net zo belangrijk als het uitvoeren van onze missie.