Vorig jaar was op deze plek het verhaal te lezen over mij start bij Orbis en de weg daar naartoe. Nu we een jaar verder zijn vind ik het leuk om jullie mee te nemen door dat eerste jaar.

Toen ik op 1 oktober 2020 begon was Nederland nog volop in de greep van Corona en was thuiswerken het devies. Best lastig als je net begint aan een nieuwe baan. Zeker lastig als een deel van je werk bestaat uit het leggen van nieuwe contacten en het opbouwen van een netwerk.

Vanuit mijn thuiskantoor begon ik aan mijn doel: het opzetten van een Orbis vestiging in West-Brabant. Daarnaast kreeg ik project Natuur in de Wijk Gilze-Rijen onder mijn hoede. Ik schreef in mijn introductie dat ik meer wilde bijdragen aan de toekomst en de natuur. Dat heb ik geweten; binnen twee weken reed ik samen met Jack door Hoogerheide om nestkasten uit te delen. Weer even later was ik met Meike op pad om een paar duizend planten in Gilze en Rijen te bezorgen. Missie geslaagd!

Ondanks de lockdown lukte het goed om contacten te leggen en mooie projecten op te zetten. Vooral de grote diversiteit aan projecten is erg leuk, de Tuin-Klimaatcoach in Drimmelen en Tilburg, faunapassages onder de A58, Natuur in de Wijk en het maken van inpassingsplannen vormen slechts een kleine selectie van projecten die ik het afgelopen jaar heb gedaan.

Met zoveel mooie projecten kon het ook niet uitblijven dat we ook een kantoor in West-Brabant zouden betrekken. Afgelopen juli was het zover en namen we intrek in de EL Campus in Etten-Leur. Om deze gebeurtenis wat luister bij te zetten plaatsten we deze week samen met Stichting Natuur en Milieueducatie Etten-Leur een insectenhotel bij het hospice Marianahof. Een mooie afsluiter van een mooi jaar!

Wil je meewerken aan de vergroening van Brabant als lid van Team Orbis of opdrachtgever? Bel of mail ons dan!