Hallo, ik ben Emiel van Riet en nieuw in het team van Orbis!

Over mij. Al van kleins af aan heb ik een grote fascinatie voor de natuur. Ik vind het leuk om te zien hoe planten groeien en bloeien en ik ben dan ook vaak buiten te vinden. Opgroeien in de polder van Halsteren is dan ook iets waar ik zeer dankbaar voor ben.  

Tijdens mijn studietijd wisselde ik een paar keer van studie, maar er was altijd wel een link met het groen of de natuur. Uiteindelijk had ik met de opleiding Bos- en Natuurbeheer gevonden wat ik wilde doen. Hier leerde ik veel over bodemkunde, plantenkennis en ecologie, maar ook de sociale aspecten van het natuurbeheer.

Hierop volgend en om me verder te specialiseren heb ik de master Forest and Nature Conservation gedaan. Hier richtte ik me voornamelijk op de mogelijkheden voor natuur in landbouwgebieden. Daarnaast leerde ik praktische dingen als statistiek, Python en RStudio.

Tijdens mijn master ben ik ook van start gegaan als ZZP tuinman. Hier geef ik ook regelmatig advies over welke planten goed zijn voor insecten, dieren en vogels. Tegelijkertijd ben ik toen ook een kleine plantenkwekerij gestart, bij mijn ouders op het erf. Hier kweek ik Mediterrane planten. Dit jaar ga ik ook aan de slag met inheems plantgoed om zo de inheemse natuur te ondersteunen.

Hoewel ik onderzoek doen en als ZZP'er werken super leuk vind om te doen, kwam ik er gedurende mijn studie en werk achter dat ik het fijn vind om in een team te werken; resultaatgericht. Toen mijn zus de vacature van Orbis doorstuurde twijfelde ik geen seconde om te solliciteren, want het sluit perfect aan bij mijn interesses en ambitie om Nederland groener te maken. En samen gaat dat beter dan alleen!