26 MEI, 2020

Orbis groeit, maar werkt ook aan structuur en stabiliteit!

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van Orbis in een stroomversnelling geraakt. Van een eenmanszaak naar een team van elf enthousiaste mensen. En waar we kort geleden nog alleen spraken over Orbis, hebben we het nu ook over Orbis Midden Brabant en Orbis Oost Brabant: Twee vestigingen die sinds enkele maanden samen het kloppend hart van Orbis vormen. Inmiddels zijn we ook bezig om Orbis West-Brabant op te zetten. En dit is niet ons eindstation, want er zijn nog genoeg nieuwe kansen die we in de toekomst graag met beide handen willen oppakken.

Vestiging Midden Brabant in Oirschot is de basis waar deze ontwikkelingen allemaal zijn begonnen. Toen ik enkele jaren geleden de overstap naar Orbis maakte kwam ik in een team van vier mensen die met veel passie en enthousiasme werkte aan natuur-, landschap- en klimaatadaptatieprojecten. Wat me toen direct opviel is dat er met veel plezier werd samengewerkt, het vanzelfsprekend was om een stapje extra te zetten voor de klant en voor elkaar en dat alle afspraken ook daadwerkelijk werden nagekomen. Dit lijkt heel simpel en vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Ik zag ook dat deze Orbis-manier van werken gewaardeerd werd door opdrachtgevers en dat Orbis daardoor een steeds serieuzere partij werd binnen onze werkvelden in Brabant.  

Het interessante van een groeiend bedrijf is dat het ook nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Want groeien is één, maar het behouden van onze kernwaarden en het waarborgen van de kwaliteit die opdrachtgevers gewend zijn, is twee. De afgelopen jaren hebben we hier als team hard aan gewerkt en met succes! Zo is onze succesvolle manier van werken geoptimaliseerd en vastgelegd zodat deze ook voor nieuwe collega’s duidelijk is. Alle losse visitekaartjes en excel-bestandjes zijn ingeruild voor een professioneel CRM-systeem waarmee we tevens eenvoudig de voortgang van onze projecten kunnen bewaken en evalueren. Ook is onze organisatiestructuur onder de loep genomen en werken we aan nog meer relevante kennis en expertise binnen ons bedrijf. Maar het belangrijkste zijn onze mensen binnen Orbis. Alleen als team kunnen we ervoor zorgen dat Orbis het leukste en beste bedrijf van Brabant is en blijft. Daarom besteden we met elkaar veel aandacht aan de Orbis-manier van werken, teamvorming en het met plezier samenwerken.  

Sommige veranderingen waren pittig en even wennen, maar als organisatie hebben we grote stappen gemaakt en daar mogen we als team trots op zijn. Uiteraard liggen er nog steeds uitdagingen om verder te ontwikkelen en te verbeteren; uitdagingen die we zeker ook nog aan zullen gaan. Maar het fundament van Orbis staat en daarop kunnen we verder bouwen!

Voetnoot: We hadden gehoopt inmiddels een nieuwe teamfoto te hebben, maar door de Corona-crisis is het maken hiervan op de lange(re) baan geschoven. Vandaar hebben we een oude teamfoto bij dit artikel geplaatst. Onze Nadine, Michael en Iris staan hier niet op.