25 JULI, 2018

Mag ik me even voorstellen (deel 1: Steven)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Steven Haarbosch. Na een MBO opleiding tot vakbekwaam hovenier heb ik in 2014 mijn studie afgerond aan de HAS in Den Bosch. Hier heb ik de richting Tuin- en Landschapsmanagement gestudeerd. Tijdens deze studie is voor mij duidelijk geworden dat mijn ambities vooral in landschappelijk groen liggen waarbij ik graag de combinatie zoek tussen landschappelijke- en ecologische waarden bij landschapsontwikkeling. Mijn uitdaging vind ik dan ook in het creëren van meerwaarde voor mens en dier binnen projecten. Dit binnen zowel grote projecten voor overheden, als kleinere, vaak particuliere, projecten.

Binnen Orbis ben ik dan ook verantwoordelijk voor de veldcoördinatie van het Groen Blauw stimuleringskader (Stika) in Midden Brabant. Daarnaast heb ik ook andere subsidieregelingen in beeld. Op deze manier probeer ik perceeleigenaren die landschapselementen aan willen leggen zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden en bijbehorende subsidies. Daarnaast maak ik ook diverse inrichtingsplannen en schrijf ik bijbehorende rapportages, denk hierbij aan ontwikkeling van ecologische verbindingszones en Natuurnetwerk Brabant, landschappelijke inpassingsplannen en gebiedsontwikkelingen.

Naast de grote diversiteit aan werkzaamheden past ook de werkwijze van Orbis erg goed bij mij. Concreet en to the point, dat is de wijze waarop ik graag werk. Op deze manier is er snel resultaat te zien in het veld en daar draait het uiteindelijk om. Uiteraard zorg ik dat mijn plannen kwalitatief hoogwaardig zijn en ik zet graag een stapje extra voor onze klanten.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig om samen met mijn vrouw Robin ons droomhuis te bouwen. In het buitengebied van Spoordonk hebben we een oude boerderij die we volledig aan het renoveren zijn. Na onze trouwerij in 2016 zijn we hiermee gestart en inmiddels zijn we bezig met de afwerkingen. Ook de rest van het perceel begint zijn uiteindelijke vormen te krijgen. Uiteraard hebben we hier verschillende landschapselementen aangelegd die samen zorgen voor een stukje natuurontwikkeling. Het is altijd leuk om te zien dat een grote diversiteit aan soorten profiteert van de maatregelen op een relatief klein oppervlakte.