19 MAART, 2024

Inspiratieavond klimaatvriendelijke tuinen Cranendonck

Inspiratieavond klimaatvriendelijke tuinen Cranendonck
De gemeente Cranendonck werkt samen met haar bewoners aan een groene en klimaatvriendelijke gemeente. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook in de tuinen van bewoners. Meer beplanting en minder tegels in de tuin werkt verkoelend, leidt tot minder wateroverlast en is goed voor de biodiversiteit. Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. Dus daar helpen we je mee! Inwoners van Cranendonck zijn van harte welkom op de inspiratieavond over klimaatvriendelijke tuinen.  Tot ziens op op 15 april, 19:30 uur in De Borgh aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 te Budel. Aanmelden is niet nodig. 

Kleine stappen, groot resultaat

Je kunt je hele tuin natuurlijk op de schop gooien, maar ook kleine stapjes dragen bij aan een groener en gezonder leefklimaat. Tijdens de inspiratieavond laten we je zien welke eenvoudige aanpassingen al een groot verschil kunnen maken. Wip bijvoorbeeld een paar tegels eruit, plant een boom of plaats een regenton. Aan het einde van de avond verdelen we bovendien kleurrijke planten onder de deelnemers, zodat je meteen een goede start kun maken met je klimaatvriendelijke tuin.

Tuinklimaatcoach
Heb je na de avond nog vragen? Vraag dan advies aan een tuinklimaatcoach. Cranendonck heeft vrijwillige tuinklimaatcoaches, die op afspraak bij je langskomen voor advies op maat. De coaches bekijken je tuin en bespreken je wensen en mogelijkheden. Na afloop ontvang je een verslagje met de besproken maatregelen, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt. Lees meer...

Word ook tuinklimaatcoach?
Zet jij je graag in voor natuur en klimaatadaptatie? Vind je het leuk om dorpsgenoten te adviseren over het vergroenen van hun tuin? Dan is de functie van vrijwillige tuinklimaatcoach misschien wel iets voor jou. Meld je vrijblijvend aan en laat je informeren. Aan het einde van de inspiratieavond zullen we verder ingaan op het opleidingstraject voor tuinklimaatcoaches. Je kan je via het aanmeldformulier aanmelden als tuinklimaatcoach of dat aan het eind van de inspiratieavond doen.