In het laatste nieuwsbericht van vorig jaar vertelde Koen dat we als Orbis aan een nieuwe organisatiestructuur werken. Samen met Jack & Puck als bedrijfsadviseur zijn we druk bezig om dit verder vorm te geven en te kijken wat het beste past bij ons team.

Maar wat houdt dat eigenlijk in, een zelfsturende organisatie? Nou, dat is het leuke. Dat weten we zelf namelijk ook nog niet precies. We bepalen samen wat het beste bij ons past en hoe we dit uit kunnen werken. Ook dit proces mogen we dus al zelf vormgeven. Hierin krijgen we als team de vrijheid om een organisatiestructuur op te zetten zoals wij die graag zien.

Uiteraard blijven we Orbis. En blijven we volgens onze merkwaarden Open, Onbevangen en Ondernemend werken. En blijven we, misschien wel meer dan ooit, achter Ons Manifest staan. Dat zit nou eenmaal in onze cultuur en dat willen we ook niet veranderen. Maar als je ondernemend wilt zijn moet iedereen hier ook de ruimte voor krijgen. Het is daarom erg mooi om te horen hoe de collega’s denken over de organisatie en welke kant hij of zij graag op wil gaan binnen het bedrijf. Er is volop ruimte om de eigen ambities een plek te geven binnen de nieuwe werkwijze.

In maart werk ik alweer vijf jaar bij Orbis. In die vijf jaar is er veel ten goede veranderd en dat is volgens mij vooral te danken aan de mentaliteit en de cultuur die binnen het bedrijf heerst. Toen ik begon bij Orbis wist ik dat het een avontuur zou worden. De overstap van een bedrijf met ongeveer 400 medewerkers naar een bedrijf met slechts één collega was ook niet zomaar gemaakt. Maar dat ik vijf jaar later met 15 gave collega’s op deze manier aan de organisatie zou werken had ik niet verwacht. En daar komt natuurlijk nog bij dat we hard aan de vergroening van onze provincie werken. Met projecten waar we trots op zijn.

De afgelopen vijf jaar zijn jaren van ontwikkeling geweest. Ik ben erg blij dat we nu met de hulp van Jack en Puck de complete organisatiestructuur gaan herzien en samen gaan werken op de manier waarvan wij denken dat die het beste bij ons past.

Het is nu al een erg mooi traject en ik ben benieuwd wat er daadwerkelijk uit gaat komen. Maar dat het goed gaat komen, daar ben ik van overtuigd.