14 JANUARI, 2022

De juiste subsidie vinden bij je groene project; we helpen je graag!

Orbis adviseert en ondersteunt particulieren, ondernemers en overheden bij het realiseren van hun groene plannen, groot en klein. Wij noemen ons niet voor niets groenversnellers!

We maken niet alleen inrichtingsschetsen en projectplannen, maar helpen ook met het vinden van de juiste subsidies. Want voor vergroening bestaan veel verschillende subsidiepotjes, de vraag is alleen welk potje het beste past  bij jouw plan. We helpen je graag in die zoektocht.

Subsidieregeling Natuur �3 voor de aanleg en het behoud van landschapselementen
De provincie Noord-Brabant heeft bijvoorbeeld een mooie regeling om het buitengebied te voorzien van meer groene landschapselementen en natte biotopen. Particulieren, ondernemers en overheden kunnen een financiële bijdrage aanvragen voor de aanleg en het herstel van landschapselementen, zoals een poel, boomgaard, laanbomen, knotwilgen, hagen en bosplantsoen. Ook de afrastering en boomkorven worden (deels) vergoed, om de kersverse aanplant te beschermen tegen veevraat. De normbedragen van deze regeling zijn in 2022 verhoogd en tot 2 december 2022 kunnen weer aanvragen ingediend worden. We zijn al bezig met de eerste aanvragen van dit jaar.

Hoe gaan we te werk?
De afgelopen jaren heeft Orbis aan veel verschillende subsidieaanvragen gewerkt. Erg leuk om te doen. Eerst het veld in om het perceel te bekijken. Daarna samen met de bewoners of grondeigenaar brainstormen over de mogelijkheden. Vervolgens alle ideeën uitwerken in een inrichtingsschets, de juiste beplanting er bij zoeken en verwerken tot een goed plan. En last but not least het indienen van de formulieren. Zo hebben we veel projecten mogen vergroenen en de  grondeigenaren kunnen ondersteunen bij het project en hun subsidieaanvraag. En met succes!

Aan de slag
Wil je ook aan de slag met vergroening? Wil je weten of jouw project aan de voorwaarden van de Subsidieregeling Natuur § 3 voldoet? Of heb je een ander groen initiatief waar je een bijdrage voor zoekt? Neem contact op via info@orbis.nl, dan bekijken we graag wat de mogelijkheden voor jouw perceel zijn.