20 APRIL, 2020

Mag ik me even voorstellen (deel 11: Koen)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Koen van Hout en het is mijn persoonlijke missie om met ondernemerschap en optimisme de wereld en het leven van mezelf en dat van mijn familie, vrienden en collega's te verbeteren.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de HAS in Den Bosch, afstudeerrichting Tuin- en landschapsmanagement. Als afstudeerproject heb ik Orbis opgezet. Afgelopen dertien jaar groeide Orbis uit tot een team van elf enthousiaste collega's. Ik ben erg trots op waar we nu staan met Orbis. Ook ben ik ervan overtuigd dat we met ons team en onze manier van werken al veel betekend hebben voor de Brabantse natuur, het landschap en klimaatadaptatie. Wat ik daarnaast erg gaaf vind om te zien, is dat ons team met zoveel plezier en passie samenwerkt. We zijn een (h)echt team!

Binnen Orbis houd ik me vooral bezig met het verder uitbouwen van ons bedrijf om zo een nog mooier, biodiverser en groener Brabant te creëren, waar mensen gelukkig zijn en in harmonie leven met de natuur.

Naast Orbis ben ik momenteel, samen met diverse andere ondernemers, bezig met het opzetten van twee startups. Een startup binnen het thema CO2/footprint-compensatie en de andere startup gaat over de invulling van voormalige agrarische bedrijfslocaties (VAB's). Ik hoop hier binnenkort meer over te kunnen vertellen.

In 2015 ben ik getrouwd met Carlijn. We wonen in Spoordonk samen met onze zoon Tigo van drie jaar en dochter Rubi van negen maanden. In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport. Zoals bij alles wat ik doe, ben ik ook hierin behoorlijk fanatiek. Zo heb ik de afgelopen jaren vijf marathons uitgelopen. Ook doe ik jaarlijks mee aan een lokale triatlon in Oirschot. Om hiervoor te trainen, fiets en zwem ik regelmatig. Naast het sporten lees ik veel en ga ik graag uit eten en op pad met Carlijn, Tigo en Rubi. 

Carlijn en ik hebben afgelopen zomer Stichting Eddie (www.stichtingeddie.nl) opgericht. Wij vinden dat plezier maken voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn. Daarom organiseren wij regelmatig uitjes voor kinderen, waarvoor dit niet altijd vanzelfsprekend is. Dit doen we in samenwerking met bijvoorbeeld de Voedselbank en Stichting Leergeld.

Kortom, een drukke agenda en een kei gaaf leven!