19 APRIL, 2024

Orbis biedt scholen begeleiding bij aanleg groenblauw schoolplein

Groen schoolplein
Groen schoolplein
Groen schoolplein
Groen schoolplein

Subsidie en begeleiding
Sinds 2 april is de subsidieregeling 'Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen' van de provincie Utrecht gestart. Scholen kunnen subsidie aanvragen voor de voorbereiding en/of aanleg van een 'groenblauw' schoolplein: een schoolplein met veel groen en waterberging. In voorgaande jaren bleek dat scholen soms moeite hebben met het opstellen van een volledige aanvraag waar alle potentie in benut is. Wat niet vreemd is, want het vergroenen van een schoolplein is voor vrijwel elke school iets nieuws.

Om scholen te helpen in dit proces en de kwaliteit van de plannen te waarborgen, biedt de provincie Utrecht vanaf dit jaar, in samenwerking met Orbis, begeleiding aan. Met als doel een nog mooier en groener schoolplein, waar je als school lang plezier van zult hebben!

Expertteam
Collega's Erik en Luuk van Orbis vormen het expertteam en voeren digitale intakegesprekken, om samen met de school te bekijken wat de mogelijkheden en uitdagingen zijn. Ontbreken er onderdelen om een subsidieaanvraag te doen? Dan bieden we scholen ondersteuning rondom het ontwerpproces, het participatietraject met kinderen, leerkrachten en ouders en het vinden van aanvullende financiële mogelijkheden.

Kennis en inspiratie
Meer weten over het vergroenen van schoolpleinen? Kennis, inspiratie en praktische voorbeelden vind je op de website. Voor scholen die willen starten met een groen schoolplein, meer willen weten over financieringsmogelijkheden of hoe je een groen schoolplein beheert, organiseren we een reeks webinars. Schrijf je in en neem deel aan deze online sessie op 23 mei vanaf 16:00 uur.