22 APRIL, 2024

Mag ik me even voorstellen? (Nieuwe collega Esra)

esra
esra
esra
esra

Hoi! Ik ben Esra Smeets en werk sinds kort als projectmedewerker bij Orbis.

Wellicht een beetje gek, maar mijn interesse voor groen is eigenlijk begonnen in de stad. Niet dat ik de natuur daarvoor niet waardeerde, maar ik was er veel minder bewust mee bezig dan nu. Mijn interesse lag vooral op de (stedelijke) leefomgeving. En dan vooral op de inrichting van de leefomgeving en diversiteit binnen de stad.

Doordat ik de leefomgeving zo interessant vond, startte ik de opleiding Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning aan de universiteit van Wageningen. De groene omgeving en idealen van Wageningen zullen effect hebben gehad, want ook ik begon het groen steeds belangrijker en interessanter te vinden. Daarnaast neigde ik steeds meer naar het onderwerp participatie. Gelukkig zijn deze interesses mooi te combineren. Groen kan namelijk hartstikke goed gebruikt worden om onze leefomgeving weer wat meer van 'ons' te maken.

In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn zoontje te vinden in de (moes)tuin. Het aanleggen van een voedselbosje is het volgende doel. Daar word ik wel enthousiast van! Daarnaast gaan we graag samen op ontdekking uit. Op de fiets lekker dicht bij huis, of juist verder weg (wat stiekem toch wel de voorkeur heeft). De andere landschappen maar vooral ook het kennismaken met andere culturen vind ik erg leuk. Wat zou ik graag weer plaatsnemen op die blauwe bank (zoals op de foto)  in de trein in India! Nog mooier is dat ik die ervaring nu ook zou kunnen delen met mijn zoontje.

Binnen Orbis mag ik meewerken aan uitvoeringsprojecten. Dat vind ik vooral leuk omdat juist hier de participatie met de bewoners zit. Ik ga mijzelf daarbij uitdagen om bewonersgroepen met wie er normaal lastig contact gelegd kan worden, toch te kunnen gaan bereiken. Want ik ben ervan overtuigd dat juist in de wijken waar deze doelgroepen wonen, er vaak nog heel veel winst kan worden behaald op het gebied van klimaatadaptatie en natuur. Het zou toch super mooi zijn als we een groenere leefomgeving voor iedereen kunnen realiseren!

Ook werken bij Orbis? Kijk naar onze vacatures.