19 MAART, 2019

Mag ik me even voorstellen (deel 5: Sjoerd)

Graag zou ik me willen voorstellen. Mijn naam is Sjoerd Emmen, ik ben 38 jaar en opgegroeid in Boxtel. In 2003 heb ik de opleiding Milieutoezicht afgerond en ben gaan werken bij een milieu-adviesbureau. Ondanks dat ik er veel heb geleerd kwam ik er al snel achter dat mijn hart hier niet lag. Gelukkig kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als hovenier, een kans die ik met beide handen heb aangepakt. In de avonduren heb ik de opleiding tot vakbekwaam hovenier gevolgd welke ik in 2012 heb afgerond.

Met ongeveer tien jaar praktijkervaring op zak in het groen kwam in 2017 een volgende uitdaging op mijn pad: projectmedewerker bij Orbis. Ik ben veldcoördinator voor het Groen Blauw Stimuleringskader in het gebied “Horst & Raam”, iets wat ik met veel plezier doe. Als aanspreekpunt ondersteun ik (potentiële)deelnemers met het opstellen van inrichtingsschetsen, beplantingsplannen en subsidieaanvragen, ook bewaak ik de budgetten. Voor groene regelingen zoals het project ErvenPlus en Subsidieregeling Natuur ben ik ook met regelmaat in het veld te vinden. Samen met mijn collega’s werken aan de natuur en onze leefomgeving, daar haal ik voldoening uit. 

In 2011 ben ik getrouwd met Lonneke. Samen met onze dochter Iris (5) zijn we vijf jaar geleden na een periode flink verbouwen in het pittoreske Liempde gaan wonen. In mijn vrije tijd speel ik tennis, ga ik met veel plezier regelmatig aan de slag in onze tuin en wanneer het weer niet meewerkt kijk ik graag voetbal, films en series.