Het leek ons leuk en goed om deze week wat te vertellen over onze bedrijfsontwikkeling. Dat we niet stilzitten is bij de meeste mensen wel bekend, in dit artikel wat meer informatie over wat er allemaal (achter de schermen) speelt bij Orbis.

Zelfsturing
Na een half jaar van voorbereiding zijn we op 1 april 2022 echt gestart met zelfsturing. Koen deed een stapje terug in de dagelijkse leiding van Orbis en ons team van projectleiders nam veel van zijn managementtaken over. Zo ligt de verantwoordelijkheid voor de financiën, personeelszaken, acquisitie, capaciteit en planning helemaal bij het team van projectleiders. Koen blijft verantwoordelijk voor strategische keuzes. 
We hebben al flinke vorderingen gemaakt met het zelfsturen, maar we zijn er nog niet en willen ons daarom komende periode richten op het verder perfectioneren van onze organisatie(structuur).

Code Groen
Ruim een jaar geleden zagen we dat steeds meer bedrijven bij willen dragen aan de vergroening van Nederland.
Het past niet bij ons profiel, maar over dit onderwerp hebben we afgelopen jaar vooral heel veel gepraat en vergaderd.
Onze vele gesprekken met overheden en bedrijven beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen en we zijn bijna op het punt dat we de eerste bomen gaan planten met (co)financiering uit het bedrijfsleven.

Orbis Academy
We waren ervan overtuigd dat er veel animo zou zijn voor de Orbis Academy. Hoewel we veel vragen krijgen over het onderwerp bleek er toch onvoldoende behoefte aan de cursus Groene regelingen Brabant en hebben we besloten deze niet door te laten gaan.
We zetten onze plannen voor de Orbis Academy, ook vanwege de vele andere ontwikkelingen die er spelen, voorlopig in de ijskast. Erg jammer, maar er kan natuurlijk ook altijd iets mislukken of niet meteen lukken en niet proberen vinden we erger, zie onze merkwaarden 'Ondernemend'.

Orbis Nederland
Achter de schermen werken we momenteel aan het opzetten van Orbis Nederland. Ook de rest van Nederland kan wat ons betreft namelijk wel wat groenversnellers gebruiken.
Naast dat we bezig zijn met het nadenken over en neerzetten van een organisatie(structuur) kon Koen het niet laten om alvast een paar gesprekken buiten Brabant te voeren. Dat dit meteen in een paar mooie projecten en leads resulteerde bevestigt dat er ook buiten Brabant veel behoefte is aan onze projecten en diensten.
We vertellen binnenkort in een speciaal artikel meer over onze plannen voor Orbis Nederland en over de eerste projecten buiten Brabant die nu (gaan) lopen.

Zoals je kunt lezen zitten we niet stil. Het past ook niet bij ons om het rustig aan te doen. Voor het uitvoeren van al onze projecten en (groei)plannen en ambities hebben we inmiddels al een stevig team van projectleiders en -medewerkers. Onze collega's zijn stuk voor stuk echte groenversnellers en aanpakkers. Om de ontwikkeling en groei die we voor ogen hebben te realiseren hebben we echter komende jaren veel meer groenversnellers nodig. Dit zowel voor ons team in Brabant als voor de teams die we op gaan zetten in de rest van Nederland. Dus spreekt ons bedrijf je aan, heb je een groene achtergrond en/of veel affiniteit met natuur, landschap en/of klimaatadaptatie neem dan eens contact met ons op. Wie weet word jij de volgende groenversneller in #TeamOrbis.