26 NOVEMBER, 2020

Mag ik me even voorstellen (nieuwe collega Meike)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Meike Waas en sinds kort mag ik onderdeel uitmaken van het Orbis-team. Ook in deze toch wel gekke tijd, kreeg ik een warm welkom. Door snelle groei van Orbis was er ruimte gekomen voor een nieuwe projectmedewerker, een functie die ik maar al te graag wil opvullen. Bij Orbis ga ik me bezig houden met alle vier de werkvelden, maar hoofdzakelijk met Landschapsplannen, Natuur in stedelijk gebied en Groen-blauwe gebiedsontwikkeling.

Over mijn carrière kan ik vrij kort zijn. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als landschapsontwerper aan de HAS Hogeschool en bij Orbis mag ik deze kennis voor het eerst in de praktijk gaan brengen. Wellicht nog onervaren maar des te meer gemotiveerd!

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met verschillende stijlen van dans, waarmee ik ook nauw betrokken ben bij een studentendansvereniging. Al van jongs af aan kan ik niet stil staan als ik een goed nummer hoor. Wie weet steek ik mijn collega’s hier nog in aan!

Als echte Brabander houd ik van lekker eten en ben ik wel een Bourgondiër te noemen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Als ik op reis ga volg ik het liefst een kookworkshop van een lokale chef. Zo heb ik afgelopen jaar in maart geweldige Marokkaanse recepten geleerd. Naast al het lekkere eten zoek ik graag de natuur op voor een wandeling langs watervallen, wilde dieren of gewoon door het wandelbos van Tilburg.

Over reizen gesproken! Wisten jullie al dat ik voor mijn studie vijf maanden in het buitenland heb gewoond? Zuid-Afrika om precies te zijn, wat een gaaf land is dat! Hier heb ik aan hele interessante projecten mogen werken en gingen we bijna ieder weekend op safari.

Sinds vijf jaar woon ik Tilburg, maar ben in geboren in een agrarische dorp in het midden van Brabant, Oosteind. Het opgroeien in een open en groene omgeving vond ik ontzettend fijn en ik was altijd gefascineerd door de ontwikkeling en de kracht van de natuur. Tijdens mijn lange zoektocht naar een passende studie, kwam ik terecht op de HAS. In de studie Landscape Design kwamen mijn twee grote liefdes samen: creativiteit en natuur!