20 MEI, 2022

Oeverwal in Vogelvlucht; Lith, Maren-Kessel en ’t Wild

In  Lith, Maren-Kessel en ’t Wild wordt de komende twee jaar (2022- 2024) gewerkt aan het verbeteren van het leefgebied van vogels, vleermuizen en wilde bijen. Het projectgebied omvat zowel de dorpskern als het landelijk gebied daaromheen.

Binnen het projectgebied creëren we een aantrekkelijke leefomgeving en meer nestgelegenheid voor kerk- en steenuilen, patrijzen, huis- en gierzwaluwen, vleermuizen en wilde bijen. Dit doen we door het beschikbaar stellen van nestkasten, bijenhotels, (fruit)bomen, bloemenranden, hagen en stuiken.

Het project is een samenwerking tussen Orbis en Landschapsbeheer Oss. De provincie Noord-Brabant en Gemeente Oss financieren het project.

Aanmelden
Bewoners en bedrijven in het projectgebied kunnen zich aanmelden voor gratis nestkasten, bomen, hagen en struiken. Bekijk hieronder welke beplanting en nestkasten geschikt zijn voor jouw tuin en hoe jij de biodiversiteit op je erf kunt vergroten. Meld je vervolgens aan via het AANMELDFORMULIER

Nestkasten:

Struiken:

Hagen:

Bomen:

Bloemenmengsels:

Let op: Het assortiment is onderhevig aan eenzijdige wijzigingen als dit door ons nodig of wenselijk wordt geacht en op=op. Mail voor vragen naar vogelvlucht@orbis.nl.

Lees ook over onze andere vogelvluchtprojecten.