Ondertussen is het augustus 2020, en werk ik alweer drie jaar bij Orbis. Dat betekent dat het tijd is om een stukje te wijden aan mijn tijd bij Orbis de afgelopen jaren.

Zoals ik al eerder heb uitgelegd in mijn “mag ik me even voorstellen”-artikel, kom ik oorspronkelijk uit een heel ander werkveld. Ik ben HBO opgeleid als vertaler en tolk Nederlands-Engels. Toen ik drie jaar geleden de kans kreeg om bij Orbis te starten als junior projectmedewerker, was dat dus ook een behoorlijke sprong in het diepe. Een sprong waar ik nooit spijt van heb gehad.

Niet alleen omdat het werk bij Orbis mij veel nauwer aan het hart ligt dan vertaalwerk, maar ook omdat de manier van werken die we hanteren erg goed bij mij past. Het liefst werk ik op tempo, met verschillende klussen op een dag. Dat houdt me mentaal en vaak ook fysiek lekker bezig. Ik werk namelijk niet alleen op kantoor, maar trek er geregeld op uit voor onze projecten.

Toen ik begon bij Orbis, zat ik samen met Koen, Sjoerd en Steven op kantoor. Drie mannen en ik. Dat was natuurlijk beregezellig en we verzetten bergen met werk – hetzij een beetje op een chaotische manier. Met de komst van Annemiek werden alle interne processen een stuk gestroomlijnder en kwamen we echt op stoom. Sindsdien zijn er veel collega’s bijgekomen, hebben we dit jaar een nieuwe vestiging geopend in Oost-Brabant en zijn we momenteel bezig met het opzetten van een derde vestiging in West-Brabant. Het team van Orbis bestaat stuk voor stuk uit toffe mensen met talent en visie. Het is dan ook een plezier om samen te werken en te sparren over de projecten die we draaien en de toekomst van het bedrijf.

Ik heb mezelf gespecialiseerd in een aantal werkvelden, waaronder Natuur in het Stedelijk gebied en Groene Regelingen. Je zal me met name treffen achter én voor de schermen bij de projecten ErvenPlus en Natuur in de Wijk. Maar ook veel van het schrijf- en designwerk dat Orbis publiceert gaat eerst door mijn vingers. Zo draag ik bijna altijd wel iets bij aan een project, en dat houdt mijn werk fijn afwisselend. Als ik terugblik op drie jaar bij Orbis, voeren teamspirit, hard werken en gezelligheid de boventoon. We zijn hier in Oirschot altijd in voor een leuk avontuur. Of we nou samen een ijsje gaan halen in het dorp of onze tanden in een uitdagend project zetten. We doen ons best voor elkaar en voor onze samenwerkingspartners en klanten, en dat geeft enorme voldoening. Ik had me geen betere start in dit werkveld kunnen indenken!