20 MEI, 2022

Reusel - De Mierden in Vogelvlucht

In het agrarisch gebied van Reusel - De Mierden wordt de komende twee jaar (2022- 2024) gewerkt aan het verbeteren van het leefgebied van vogels, vleermuizen en wilde bijen. Binnen het projectgebied creëren we een aantrekkelijke leefomgeving en meer nestgelegenheid voor steenuilen, kerkuilen, patrijzen, huiszwaluwen, vleermuizen en wilde bijen. Dit doen we door het beschikbaar stellen van nestkasten, bijenhotels, (fruit)bomen, bloemenranden, hagen en stuiken.

Het project is een samenwerking tussen Orbis en Natuur- en (weide)vogelvereniging Reusel - De Mierden. De provincie Noord-Brabant financieren het project.

Aanmelden
Bewoners en bedrijven in het projectgebied kunnen zich aanmelden voor gratis nestkasten, bomen, hagen en struiken. Bekijk hieronder welke beplanting en nestkasten geschikt zijn voor jouw tuin en hoe jij de biodiversiteit op je erf kunt vergroten. Meld je vervolgens aan via het AANMELDFORMULIER.

Nestkast:

Hagen:

Bomen:

Bloemenstrook:

Let op: Het assortiment is onderhevig aan eenzijdige wijzigingen als dit door ons nodig of wenselijk wordt geacht en op=op. Mail voor vragen naar vogelvlucht@orbis.nl.