Orbis krijgt steeds vaker uitvragen om groene en klimaatadaptieve buitenruimten te ontwerpen. Bij nieuwbouw of grootschalige renovatieplannen is het belangrijk om klimaat en biodiversiteit niet als een sluitpost te zien, maar actief mee te nemen in de planvorming. Orbis doet dit als geen ander en pleit ervoor om natuur al vroeg in het proces te betrekken.

De kennis en kunde hiervoor hebben we al langer in huis dankzij enkele ervaren landschapsontwerpers. We maken onze plannen begrijpelijk met leesbare en aantrekkelijke beelden. Voorheen deden we dat vrijwel uitsluitend met plattegronden, (principe)doorsneden en eventuele schetsen. Daar voegen we nu een mooie extra techniek aan toe: (semi)fotorealistische 3D-renderingen!

Met nieuwe soft- en hardware kunnen we vanaf nu ook grote 3D-modellen tekenen van onze plannen. Hiermee maken we aantrekkelijke foto’s of filmpjes. Dit helpt om de plannen begrijpelijk te maken en te verduidelijken hoe het er straks echt uit komt te zien. Ook kunnen we hiermee een stuk beter in beeld brengen hoe een project in de loop der jaren ontwikkelt, door bijvoorbeeld de groei van bomen te visualiseren (zie afbeeldingen). Daarnaast wordt het mogelijk om eenvoudig principes en details ruimtelijk weer te geven.

Deze investering is een volgende stap in de ontwikkeling van Orbis. We staan te trappelen om impact te maken en we zijn ervan overtuigd dat onze natuurinclusieve 3D ontwerpen een mooie toevoeging zijn op ons brede portfolio van werkzaamheden.

Kunnen we ergens helpen? Laat het dan weten door te mailen naar info@orbis.nl of te bellen naar 0499-219 124.