14 DECEMBER, 2018

Mag ik me even voorstellen (deel 3: Fien)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Fien Oost. In 2016 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Zuyd met een Bachelor of Translation, maar na een jaar in dat werkveld, bleek dat mijn hart meer bij groene uitvoeringsprojecten lag – projecten die verschil maken! Toevallig stuitte ik op Orbis, gevestigd in mijn geboortedorp Oirschot nota bene, waar ik ben opgegroeid in een groene familie met de neus in de bloemen en handen in de tuin. Ik ben een buitenmens pur sang met een groot hart voor alles wat groei, bloeit en zoemt om ons heen. Toen ik dan ook de buitenkans kreeg om bij Orbis aan de slag te gaan als projectmedewerker, heb ik deze direct gegrepen.

Het mooie aan mijn werk bij Orbis vind ik de concrete resultaten die te zien zijn aan het eind van de rit. Het omzetten van ambities en wensen naar projecten waarbij er daadwerkelijk planten de grond in gaan of nestkastjes worden opgehangen, is waar ik veel voldoening uit haal.

Ik hou me dan ook vooral met dat soort uitvoeringsprojecten bezig, voornamelijk de projecten ErvenPlus, Natuur in de Wijk en Schoolpleinen van de Toekomst, waarover op deze website nog veel meer te lezen is. Mensen enthousiasmeren over natuur en biodiversiteit is iets wat ik met veel plezier doe. Ook help ik mijn collega’s geregeld bij projecten waar mooie tekeningen, kaarten of documenten voor moeten worden gemaakt en zorg ik – niet geheel onbelangrijk – dat team Orbis geregeld tafelvoetbalwedstrijdjes wint.

Mijn vrije tijd spendeer ik zoals gezegd graag buiten, het liefst met mijn paard of op de motor. Ik deel mijn huis met twee lieve konijntjes die, als ze niet ontsnappen en zo voor mooie verhalen zorgen, graag op schoot komen zitten in de avonduurtjes.