Rondje Nederland

Opgegroeid op het prachtige Terschelling, studeren in Leeuwarden, werken in Utrecht, een gezin starten in Schiedam en nu met het hele stel weer naar het noorden om in Drenthe te gaan wonen. Dat is mijn 'rondje' Nederland! Zo heb ik ook veel geleerd over landelijk en stedelijk gebied waar in alle gevallen de directe groene leefomgeving belangrijk is en waar nog veel te winnen is. Dit heeft mij ook steeds meer doen beseffen dat we ons daarvoor moeten blijven inzetten.

Afgelopen jaren heb ik bij Stichting het Zuid-Hollands Landschap juist dat mogen doen door het ondersteunen van vrijwilligers werkzaam in het groen en verschillende projecten uit te voeren in provincie Zuid-Holland. In oktober 2022 hebben wij echter de stap gemaakt om met ons gezin te verhuizen naar Drenthe. Samen met de nieuwe kipjes wonen we nu in het dorpje Wijster en genieten we al van de prachtige omgeving. Een nieuwe moestuin is in de maak, tegels maken ruimte voor planten en als nieuw lid van de vrijwillige snoeiploeg leer ik alles over het snoeien van hoogstamfruitbomen.

Aan de slag

Met de stap naar het noorden volgde ook de kans voor een nieuwe baan. De voorwaarden? Een rol waar samengewerkt wordt met partners en de doelgroep om impact te maken met mooie projecten die Nederland groener maken. Die rol vond ik! Bij Orbis krijg ik de kans om vergroeningsprojecten in Nederland op te pakken en samen met partners aan een duurzame en groene leefomgeving te werken. Ik deel binnenkort graag meer over nieuwe en lopende projecten en kijk uit naar wat het komende jaar gaat brengen.