Bij Orbis werken wij als een team. En dat brengt in tijden van corona uitdagingen mee. Thuiswerken, online vergaderen.. het gaat allemaal wel, maar optimaal is het natuurlijk niet. Je mist toch de dynamiek van de groep een beetje. Vandaar ook, dat wij erg blij waren dat we weer een teamactiviteit konden organiseren. Aanleiding was de Netflix documentaire Kiss the ground. Maarten en Koen hadden deze gezien en vertelden de collega's erover. 'Onze ogen vielen uit onze kassen. Is het zo simpel om de klimaatverandering te stoppen? Eigenlijk moeten jullie deze film ook zien. Laten we daar iets leuks van maken.'

En daarom togen we op een vroege ochtend naar de Ideeënfabriek in Uden, waar Orbis Oost-Brabant kantoor houdt. Na flink wat oponthoud door een gekantelde vrachtwagen was het eerst tijd voor een lekker ontbijtje. Onze collega-vanaf-1-juli Hester was ook al van de partij! Zij scoorde meteen bonuspunten met een zelfgebakken cake.

Voordat we aan de film begonnen, eerst nog een korte presentatie van Koen. Onder andere over de positionering van Orbis. Ons spiksplinternieuwe manifest en onze merkwaarden zullen in een volgend artikeltje gedeeld worden. Tipje van de sluier: #groenversnellers! 

En toen kon dan de popcorn op tafel en de ogen op standje breedbeeld. En inderdaad, Maarten en Koen hadden niets te veel gezegd. Kiss the ground legt uit dat de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Het is een prachtige film, die hoop geeft. Het is mogelijk om binnen 10 jaar de opwarming van de aarde om te buigen. En iedereen kan daar zijn steentje aan bijdragen. Hoe dan? Ga de film zelf bekijken en zegt het voort. Het team van Orbis is erdoor geïnspireerd en vastbesloten (in eerste instantie) Noord-Brabant in rap tempo te vergroenen. #groenversnellers!