Maandagochtend 8.45 uur. Locatie: Orbis headquarters Oirschot. Aanwezig: 14 collega's en 1 bijna-collega (hierover later meer). Op de agenda: teamoverleg. Sfeer: maandagochtend.. (geintje).

We beginnen met het welkom heten van onze nieuwe aanwinst: Erik Weug! Deze energieke jonge man wordt per 1 oktober Projectmedewerker Natuur- en Landschapsprojecten. Maar het is pas 20 september. Hoe zit dat? Ook hierover later meer. Na een kort voorstelrondje voor Erik is het tijd voor een spannend gedeelte van dit overleg. De uitslag van de fotowedstrijd. Iedereen kon zijn/haar mooiste natuurfoto's inzenden en een gooi doen naar de prijs. Juryvoorzitter - en enig jurylid - Koen had er nog een zware dobber aan gehad. Uiteindelijk ging onze Nadine er met de felbegeerde bon van de slijterij vandoor.

Snel door met het overleg, waarin onder andere Code Groen aan bod komt. Een prachtig nieuw vergroeningsconcept, waar we de komende maanden veel meer over zullen horen. Na de rondvraag nog vlug een kop koffie achteroverslaan en samen de bossen in. Wat? Waarom?

Hoewel de teamfoto op de Orbis website nog relatief jong is, is ie al hopeloos verouderd. Onze club is in een jaar tijd gegroeid van 10 naar 15 mensen. Hoog tijd dus voor nieuwe foto's. En dan kiezen wij, groenversnellers, begrijpelijkerwijs voor een natuurlijke achtergrond.

Er blijken opvallend veel mensen voor de kleur blauw gekozen te hebben. De zogenaamde ton sur ton groep. Die moet natuurlijk gemixt worden met de andere collega's om een uitgebalanceerd resultaat te bewerkstelligen. Gelukkig verstaan de fotograaf en haar assistent hun vak goed. Zij weten wel weg met een opmerking als 'een beetje aan de kant allemaal; mijn ego moet er ook op.' En meer van die grappen. Het resultaat mag er zijn, zoals je hiernaast ziet! Hartelijk dank Anne Hamers Fotografie.

Een volgende gezamenlijke activiteit staat al snel weer op de rol: een barbecue voor alle collega's, met partners. Bij Orbis wordt hard gewerkt. Aan vergroening, maar ook aan een gezellig team.